Overslaan en naar de inhoud gaan

Café twee weken op slot na niet naleven maatregelen

Geplaatst opzondag 14 juni 2020 - 11:26

Het Maastrichtse café 't Pötterke aan de Kesselskade heeft zaterdag verplicht de deuren moeten sluiten omdat de eigenaren niet de anderhalve meter afstand op het terras konden handhaven. Het is het eerste horecabedrijf in Limburg dat verplicht moet sluiten.

Dit laat de Veiligheidsregio Zuid-Limburg weten. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de eigenaren afgelopen week al meerdere malen door de handhaving waren gewezen op de regels en zich er keer op keer niet aan zouden hebben gehouden.

Grote groepen vrijdagavond
Volgens een verklaring van de handhaving zaten er vrijdagavond grote groepen van zes tot twaalf man dicht bij elkaar op het terras. Een handhaver heeft de eigenaren gewaarschuwd en laten weten dat er zaterdag consequenties zouden volgen. Met als gevolg dat het café tot en met 27 juni de deuren niet mag openen.

Gedwongen sluiting
Op Facebook laten de eigenaren van 't Pötterke weten de beslissing spijtig te vinden. Daarnaast zijn ze van mening dat ze al het mogelijke gedaan hebben om de anderhalve meter afstand te handhaven. "Wij zijn het dan ook niet eens met het standpunt van de burgemeester, maar leggen ons neer bij de gedwongen sluiting" aldus de eigenaren op Facebook.

Het is niet bekend of het café ook een geldboete heeft ontvangen. "Wij doen geen uitspraken over individuele gevallen." aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio. Bedrijven die zich niet houden aan de maatregelen lopen het risico op een boete tot 4000 euro.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen