Overslaan en naar de inhoud gaan

Café twee weken op slot na niet naleven maatregelen

Geplaatst opzondag 14 juni 2020 - 11:26

Het Maastrichtse café 't Pötterke aan de Kesselskade heeft zaterdag verplicht de deuren moeten sluiten omdat de eigenaren niet de anderhalve meter afstand op het terras konden handhaven. Het is het eerste horecabedrijf in Limburg dat verplicht moet sluiten.

Dit laat de Veiligheidsregio Zuid-Limburg weten. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de eigenaren afgelopen week al meerdere malen door de handhaving waren gewezen op de regels en zich er keer op keer niet aan zouden hebben gehouden.

Grote groepen vrijdagavond
Volgens een verklaring van de handhaving zaten er vrijdagavond grote groepen van zes tot twaalf man dicht bij elkaar op het terras. Een handhaver heeft de eigenaren gewaarschuwd en laten weten dat er zaterdag consequenties zouden volgen. Met als gevolg dat het café tot en met 27 juni de deuren niet mag openen.

Gedwongen sluiting
Op Facebook laten de eigenaren van 't Pötterke weten de beslissing spijtig te vinden. Daarnaast zijn ze van mening dat ze al het mogelijke gedaan hebben om de anderhalve meter afstand te handhaven. "Wij zijn het dan ook niet eens met het standpunt van de burgemeester, maar leggen ons neer bij de gedwongen sluiting" aldus de eigenaren op Facebook.

Het is niet bekend of het café ook een geldboete heeft ontvangen. "Wij doen geen uitspraken over individuele gevallen." aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio. Bedrijven die zich niet houden aan de maatregelen lopen het risico op een boete tot 4000 euro.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen