Overslaan en naar de inhoud gaan

Café Bijsmans in Heerlen nu al dicht

Geplaatst opwoensdag 1 juni 2016 - 18:20

Café Bijsmans aan de Akerstraat in Heerlen is woensdag ontruimd en gaat onder die naam op deze plek niet meer open.

Oorspronkelijk zou de bijna drie eeuwenoude zaak op 1 augustus sluiten omdat Rob Vos, die het café sinds 2002 exploiteert, de huur niet meer kan opbrengen. Ook diverse gesprekken met brouwerij Heineken om de maandelijkse lasten te verlagen leidden niet voor een doorbraak.

Laatste ronde
Dinsdagavond werd in het café aangekondigd dat het de laatste avond was en dat woensdag de inboedel weggehaald zou worden. Dat gebeurde inderdaad. De klus nam een groot deel van de dag in beslag.

Lees ook: Café Bijsmans in Heerlen houdt ermee op

Rechter
Vos wil geen toelichting geven op de vervroegde sluiting. Heineken zegt in een persverklaring dat de sluiting een gevolg is van een uitspraak van de rechter. "De afgelopen maanden hebben we meerdere malen om de tafel gezeten en gezamenlijk gezocht naar oplossingen voor het openhouden van café Bijsmans. Helaas kon er niet tot een bevredigende oplossing worden gekomen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Café Bijsmans in Heerlen maakt doorstart
Café Bijsmans in Heerlen houdt ermee op
Geld is binnen voor tapasgigant Heerlen
Heerlen krijgt grootste vestiging van tapasgigant
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen