Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Cabooter naar spoor Kaldenkerken

Geplaatst opdonderdag 5 februari 2015 - 11:41

Cabooter Railcargo in Venlo wil het spooremplacement in Kaldenkerken kopen. Bovendien heeft Cabooter plannen voor een hotel en een ‘Autohof’ in de buurt.

Cabooter heeft al een railterminal in Blerick en won vorig jaar de aanbesteding van de nieuwe treinoverslag op Trade Port Noord, die er over enkele jaren moet liggen.

Veel problemen
De derde terminal is onder meer van belang voor Cabooter omdat het bedrijf de komende jaren veel problemen op het spoor rond Venlo verwacht. Doordat de Duitsers op hun grondgebied de Betuwelijn gaan doortrekken, gaat deze verbinding zeven jaar dicht. Dat betekent dat alle goederen al die jaren via de Brabantroute (Rotterdam-Breda- Tilburg-Eindhoven-Venlo) richting Duitsland moeten.

Het railcargobedrijf wil al in april aan de slag in het vier hectare groot gebied. Een woordvoerder zegt dat de gemeente Nettetal alle hulp wil bieden, bijvoorbeeld toegangswegen vanaf de A74/BAB61 op de goederenoverslag.

VeNeTe
Cabooter wil ook aan de slag met het grensoverschrijdende bedrijventerrein VeNeTe. Ook dit gebied leidt een zieltogend bestaan, omdat bedrijven wegblijven. Cabooter wil een zogenaamde autohof met onder meer een tankstation, restaurant en hotel bouwen.

Ook ziet Cabooter een taak weggelegd voor het makelaarskantoor Cabooter & Van Loenen dat tot dezelfde holding behoort als de logistieke tak. Voor de gemeente Nettetal zijn de plannen een geschenk uit de hemel. In de jaren zeventig werden per dag zeventig treinen gerangeerd. Het emplacement heeft echter zijn functie verloren en ligt er de laatste jaren verlaten en desolaat bij.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Aardverschuiving flinke tegenvaller treinvervoerder Venlo
Cabooter bouwt railterminal in Venlo
Cabooter blij met wekelijkse containertrein uit Antwerpen
Duitse spoorwerkzaamheden duperen Limburg
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen