Overslaan en naar de inhoud gaan

Cabooter naar spoor Kaldenkerken

Geplaatst opdonderdag 5 februari 2015 - 11:41

Cabooter Railcargo in Venlo wil het spooremplacement in Kaldenkerken kopen. Bovendien heeft Cabooter plannen voor een hotel en een ‘Autohof’ in de buurt.

Cabooter heeft al een railterminal in Blerick en won vorig jaar de aanbesteding van de nieuwe treinoverslag op Trade Port Noord, die er over enkele jaren moet liggen.

Veel problemen
De derde terminal is onder meer van belang voor Cabooter omdat het bedrijf de komende jaren veel problemen op het spoor rond Venlo verwacht. Doordat de Duitsers op hun grondgebied de Betuwelijn gaan doortrekken, gaat deze verbinding zeven jaar dicht. Dat betekent dat alle goederen al die jaren via de Brabantroute (Rotterdam-Breda- Tilburg-Eindhoven-Venlo) richting Duitsland moeten.

Het railcargobedrijf wil al in april aan de slag in het vier hectare groot gebied. Een woordvoerder zegt dat de gemeente Nettetal alle hulp wil bieden, bijvoorbeeld toegangswegen vanaf de A74/BAB61 op de goederenoverslag.

VeNeTe
Cabooter wil ook aan de slag met het grensoverschrijdende bedrijventerrein VeNeTe. Ook dit gebied leidt een zieltogend bestaan, omdat bedrijven wegblijven. Cabooter wil een zogenaamde autohof met onder meer een tankstation, restaurant en hotel bouwen.

Ook ziet Cabooter een taak weggelegd voor het makelaarskantoor Cabooter & Van Loenen dat tot dezelfde holding behoort als de logistieke tak. Voor de gemeente Nettetal zijn de plannen een geschenk uit de hemel. In de jaren zeventig werden per dag zeventig treinen gerangeerd. Het emplacement heeft echter zijn functie verloren en ligt er de laatste jaren verlaten en desolaat bij.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Aardverschuiving flinke tegenvaller treinvervoerder Venlo
Cabooter bouwt railterminal in Venlo
Cabooter blij met wekelijkse containertrein uit Antwerpen
Duitse spoorwerkzaamheden duperen Limburg
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen