Overslaan en naar de inhoud gaan

Cabooter naar spoor Kaldenkerken

Geplaatst opdonderdag 5 februari 2015 - 11:41

Cabooter Railcargo in Venlo wil het spooremplacement in Kaldenkerken kopen. Bovendien heeft Cabooter plannen voor een hotel en een ‘Autohof’ in de buurt.

Cabooter heeft al een railterminal in Blerick en won vorig jaar de aanbesteding van de nieuwe treinoverslag op Trade Port Noord, die er over enkele jaren moet liggen.

Veel problemen
De derde terminal is onder meer van belang voor Cabooter omdat het bedrijf de komende jaren veel problemen op het spoor rond Venlo verwacht. Doordat de Duitsers op hun grondgebied de Betuwelijn gaan doortrekken, gaat deze verbinding zeven jaar dicht. Dat betekent dat alle goederen al die jaren via de Brabantroute (Rotterdam-Breda- Tilburg-Eindhoven-Venlo) richting Duitsland moeten.

Het railcargobedrijf wil al in april aan de slag in het vier hectare groot gebied. Een woordvoerder zegt dat de gemeente Nettetal alle hulp wil bieden, bijvoorbeeld toegangswegen vanaf de A74/BAB61 op de goederenoverslag.

VeNeTe
Cabooter wil ook aan de slag met het grensoverschrijdende bedrijventerrein VeNeTe. Ook dit gebied leidt een zieltogend bestaan, omdat bedrijven wegblijven. Cabooter wil een zogenaamde autohof met onder meer een tankstation, restaurant en hotel bouwen.

Ook ziet Cabooter een taak weggelegd voor het makelaarskantoor Cabooter & Van Loenen dat tot dezelfde holding behoort als de logistieke tak. Voor de gemeente Nettetal zijn de plannen een geschenk uit de hemel. In de jaren zeventig werden per dag zeventig treinen gerangeerd. Het emplacement heeft echter zijn functie verloren en ligt er de laatste jaren verlaten en desolaat bij.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Aardverschuiving flinke tegenvaller treinvervoerder Venlo
Cabooter bouwt railterminal in Venlo
Cabooter blij met wekelijkse containertrein uit Antwerpen
Duitse spoorwerkzaamheden duperen Limburg
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen