Overslaan en naar de inhoud gaan

Cabooter naar spoor Kaldenkerken

Geplaatst opdonderdag 5 februari 2015 - 11:41

Cabooter Railcargo in Venlo wil het spooremplacement in Kaldenkerken kopen. Bovendien heeft Cabooter plannen voor een hotel en een ‘Autohof’ in de buurt.

Cabooter heeft al een railterminal in Blerick en won vorig jaar de aanbesteding van de nieuwe treinoverslag op Trade Port Noord, die er over enkele jaren moet liggen.

Veel problemen
De derde terminal is onder meer van belang voor Cabooter omdat het bedrijf de komende jaren veel problemen op het spoor rond Venlo verwacht. Doordat de Duitsers op hun grondgebied de Betuwelijn gaan doortrekken, gaat deze verbinding zeven jaar dicht. Dat betekent dat alle goederen al die jaren via de Brabantroute (Rotterdam-Breda- Tilburg-Eindhoven-Venlo) richting Duitsland moeten.

Het railcargobedrijf wil al in april aan de slag in het vier hectare groot gebied. Een woordvoerder zegt dat de gemeente Nettetal alle hulp wil bieden, bijvoorbeeld toegangswegen vanaf de A74/BAB61 op de goederenoverslag.

VeNeTe
Cabooter wil ook aan de slag met het grensoverschrijdende bedrijventerrein VeNeTe. Ook dit gebied leidt een zieltogend bestaan, omdat bedrijven wegblijven. Cabooter wil een zogenaamde autohof met onder meer een tankstation, restaurant en hotel bouwen.

Ook ziet Cabooter een taak weggelegd voor het makelaarskantoor Cabooter & Van Loenen dat tot dezelfde holding behoort als de logistieke tak. Voor de gemeente Nettetal zijn de plannen een geschenk uit de hemel. In de jaren zeventig werden per dag zeventig treinen gerangeerd. Het emplacement heeft echter zijn functie verloren en ligt er de laatste jaren verlaten en desolaat bij.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Aardverschuiving flinke tegenvaller treinvervoerder Venlo
Goederentrein vrachttrein container maersk zijderoute
Zijderoute tussen Venlo en China volgend jaar van start
Cabooter bouwt railterminal in Venlo
Duitse spoorwerkzaamheden duperen Limburg
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen