Overslaan en naar de inhoud gaan

Cabaretier Crins presenteert corona-editie Limburg Festival

Geplaatst opmaandag 10 augustus 2020 - 17:30

Het Limburg Festival gaat ondanks de coronamaatregelen toch door, zij het online. Het culturele festival uit Midden-Limburg komt een vijfdelige tv-serie, gepresenteerd door cabaretier Martijn Crins uit Leveroy.

Zo kan het het festival van 12 tot en met 16 augustus toch gewoon doorgaan.

Lees ook: Limburg Festival 2020 wordt corona-editie

Idee
Cabaretier Martijn Crins uit Leveroy liet zich door de coronacrisis niet uit het veld slaan en kwam met het idee om middels een tv-serie de bezoekers alsnog het Limburg Festival te laten ervaren. "Zelf zou ik deze zomer ook op het Limburg Festival hebben gestaan. Het is natuurlijk ontzettend balen dat het niet gewoon door kan gaan. Maar al snel heb ik samen met de organisatie om tafel gezeten om te bespreken wat we wel kunnen doen. En toen werd het idee om een vijfdelige tv-serie van Limburg Festival op te nemen geboren", zegt Crins.

Video: L1

Busje
Met een klassieke vierwieler rijdt Crins door vijf verschillende gemeentes in Midden-Limburg. In elke aflevering wordt een gemeente in het zonnetje gezet middels interviews met bekende acteurs, sketches en optredens van artiesten en muzikanten. "Dit is een fantastische manier om zo ook diverse gebieden en streken te laten zien in Midden-Limburg. Het was natuurlijk veel leuker geweest als wij ons ding konden doen met publiek er bij. Maar dit is een prima alternatief in deze tijd", zegt Crins.

Uniek
Volgens Crins is deze vorm van een festival deze zomer bijna nergens anders te zien. "Ik weet dat het Oerol festival op Terschelling ook online het evenement aan de man brengt. Maar voor zover ik weet zijn wij het enige festival in Nederland die het festival op deze manier alsnog door laat gaan. En dat is uniek."

Via de website en de Facebookpagina van het festival is de vijfdelige tv-serie dagelijks te zien.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen