Overslaan en naar de inhoud gaan

Buuttereedners waarschuwen Haagse politiek nog één keer

Geplaatst opmaandag 18 oktober 2021 - 22:42

Buuttereedners zijn het Haagse politieke gekonkel zat. Daarom maakten ze een protestlied met een knipoog, want de tonpraters kunnen namelijk niet boos kijken.

Hectiek in de studio van Marlstone Music in Ulestraten, want 24 buuttereedners, gehuld in hun kostuums, staan klaar voor de opnamemicrofoon.

Vlotte babbel
"Het is zeker gezellig, maar er moet ook gezongen worden. Nee, dat kunnen ze niet allemaal", zegt Robert Loozen van Marlstone. Hij ziet er de humor wel van in. "Een vlotte babbel, daar zijn ze bekend mee geworden en niet door hun zangtalent."

Video: L1

Vrolijkheid
Guus Steinen van dialectgroep Don Kiesjot, de maker van het protestnummer Partie van de lach, legt uit: "Een tijdje geleden heb ik dit lied gemaakt. Er valt weinig te lachen in Den Haag. Dit nummer brengt weer wat vrolijkheid."

"Met buuttereedners Hub Stassen en Gilbert Petit hebben we de andere 22 ook bij elkaar gekregen voor deze opnamedag. Ik verwacht dat we de opnames eerder klaar hebben dan dat er een nieuw kabinet is gevormd", vertelt Steinen.

Don Kiesjot
Voor de zekerheid is dialectgroep Don Kiesjot ook bij de opnames en zingen de leden mee om de buuttereedners te ondersteunen. "Ja, als we met z'n allen zingen dan klinkt het best goed. Het valt me zeker niet tegen!", laat Steinen weten.

Grote podium
Op de valreep is er ook nog goed nieuws. Hub Stassen mag de gelegenheidsformatie op de hoogte stellen dat ze op de 11devande11de op het grote podium in Roermond staan. De Partie van de lach wordt dan met z'n allen gebracht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen