Overslaan en naar de inhoud gaan

Buuttereedners bijna klaar voor de grote finale

Geplaatst opdonderdag 12 januari 2017 - 22:28

Zeven Limburgse buuttereedners zijn druk bezig met de laatste voorbereidingen voor het Groot Limburgs Buuttekampioenschap. Dat wordt vrijdagavond gehouden in De Oranjerie in Roermond.

Voor één van de finalisten was het nog even spannend of hij erbij kon zijn: Ton Laeven uit Brunssum. Vlak nadat bekend werd dat hij zich tot de finalisten mocht rekenen werd hij ernstig ziek. Er werd in december kanker bij hem ontdekt.

Geopereerd
Inmiddels is hij geopereerd en goed opgeknapt. Toch dreigde deelname opnieuw in gevaar te komen. Vorige week kreeg hij een allergische reactie. "Ik zit nu onder de bultjes en heb overal verschrikkelijke jeuk", zo vertelt hij. "Ik heb daardoor amper geslapen de afgelopen dagen."

Aanpassen
Toch laat Ton
Laeven zich niet uit het veld slaan. Hij staat vrijdagavond gewoon op de bühne met zijn buut 'Inne auwe bók'. Hij grapt: "Misschien moet ik de buut nog aanpassen omdat ik de hele tijd sta te krabben."

Finalisten
Dit zijn de finalisten in volgorde van optreden:

1 Ger Frenken – Roggel – Maeter opnemer
2 Jan PijnenborgYsselsteyn – Jannie
3 Robert Walthouwer – Maastricht – Ber moot nao de bejaarde
4 Fer Naus – Roermond – De Kroeskapitein
5 Henrie van GeneijgenSwartbroekSjoeënmooder
6 Ton Laeven – Brunssum – Inne auwe bók
7 John van BilsenBaexem – De Touringcar Chauffeur

L1 zendt de finale vrijdagavond vanaf 20.00 uur live uit op de radio. Op L1 TV is zaterdag een samenvatting te zien om 17.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf en Vastelaovend in Limburg.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Buut buuttereedner
Geen buuttekampioenschap dit jaar
Sem (8) en Irene (12) winnaars buuttekampioenschap jongeren
Drie winnaars en debutant in finale Buuttekampioenschap
Voorronde Buuttekampioenschappen snel uitverkocht
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen