Overslaan en naar de inhoud gaan

'Buuttereedner Frank Schrijen lag dagen dood in huis'

Geplaatst opvrijdag 12 juni 2020 - 15:41

De bekende buuttereedner Frank Schrijen heeft zeker drie dagen dood in zijn woning in Boxmeer gelegen voordat hij gevonden werd.

Dat bevestigt het Openbaar Ministerie aan Omroep Brabant. De tonprater, die vaak optrad in Noord- en Midden-Limburg, is door een misdrijf om het leven gekomen.

Verdachte
Anderhalve week later werd een 26-jarige man uit Echt opgepakt in het Brabantse Gilze. Hij wordt verdacht van de moord op Schrijen. De man staat dinsdag voor het eerst voor de rechtbank in Den Bosch. Het gaat om een pro forma-zaak.

Lees ook: 'Verdachte moord buuttereedner is asielzoeker'

Schrijen was jaren een bekend tonprater en een graag geziene gast in Noord- en Midden-Limburg. Ook betrad hij twee weken voor zijn dood nog de bühne in Kerkrade tijdens het Here Zietsóng Kirchroa.

Geruchten
Over Schrijen gaat het hardnekkige gerucht rond dat hij onder meer jonge asielzoekers ronselde voor seksuele activiteiten, aldus de omroep. Ook De Gelderlander meldde eerder al dat de man veel wisselende seksuele contacten had met andere mannen die hij vervolgens thuis uitnodigde.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen