Overslaan en naar de inhoud gaan

Buurvrouw Harrie Ramakers kijkt nergens meer van op

Geplaatst opwoensdag 27 mei 2015 - 14:46

Het is weer zover, was het eerste wat de buurvrouw van Harrie Ramakers dacht toen ze hem met handboeien om in zijn onderbroek naar buiten zag worden geloodst door een aantal agenten.

"Ik kijk er niet meer van op", zei ze tegen L1. "Je went eraan en dat is best bizar."

Levenslang
Het is niet de eerste keer dat Ramakers in aanraking komt met politie en justitie. In het vorige decennium was hij verdachte in twee zware strafzaken die vier moorden omvatten. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste in de ene zaak levenslang en in de andere vijftien jaar, maar beide keren gingen Ramakers en zijn medeverdachten vrijuit.

Vier vuurwapens
In 2013 werd Ramakers opgepakt vanwege wapenbezit. Een jaartje later gebeurde dat opnieuw. Dit keer kreeg hij tien maanden celstraf vanwege wapen- en drugsbezit. In zijn tijdelijke woning in Geleen werden onder meer vier vuurwapens gevonden.

Noodverordening
Wegens goed gedrag werd Ramakers begin december vervroegd vrijgelaten. Hij ging weer in Nieuwstadt wonen, waar voor zijn straat een noodverordening werd afgekondigd. Er kwam permanent cameratoezicht en de politie ging vaker surveilleren.

Lees ook:
- 'Harrie Ramakers is boos, verward en teleurgesteld'
- Politie in actie tegen motorbendes: 19 arrestaties

Lees hier meer over de mega-actie tegen motorclubs.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bandidos-president Ramakers opgepakt bij politieactie
'Harrie Ramakers achter drugstransport naar Denemarken'
Justitie: 'Niet alleen Bandidos aangehouden'
'Harrie Ramakers is boos, verward en teleurgesteld'
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen