Overslaan en naar de inhoud gaan

Buurvrouw Harrie Ramakers kijkt nergens meer van op

Geplaatst opwoensdag 27 mei 2015 - 14:46

Het is weer zover, was het eerste wat de buurvrouw van Harrie Ramakers dacht toen ze hem met handboeien om in zijn onderbroek naar buiten zag worden geloodst door een aantal agenten.

"Ik kijk er niet meer van op", zei ze tegen L1. "Je went eraan en dat is best bizar."

Levenslang
Het is niet de eerste keer dat Ramakers in aanraking komt met politie en justitie. In het vorige decennium was hij verdachte in twee zware strafzaken die vier moorden omvatten. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste in de ene zaak levenslang en in de andere vijftien jaar, maar beide keren gingen Ramakers en zijn medeverdachten vrijuit.

Vier vuurwapens
In 2013 werd Ramakers opgepakt vanwege wapenbezit. Een jaartje later gebeurde dat opnieuw. Dit keer kreeg hij tien maanden celstraf vanwege wapen- en drugsbezit. In zijn tijdelijke woning in Geleen werden onder meer vier vuurwapens gevonden.

Noodverordening
Wegens goed gedrag werd Ramakers begin december vervroegd vrijgelaten. Hij ging weer in Nieuwstadt wonen, waar voor zijn straat een noodverordening werd afgekondigd. Er kwam permanent cameratoezicht en de politie ging vaker surveilleren.

Lees ook:
- 'Harrie Ramakers is boos, verward en teleurgesteld'
- Politie in actie tegen motorbendes: 19 arrestaties

Lees hier meer over de mega-actie tegen motorclubs.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bandidos-president Ramakers opgepakt bij politieactie
'Harrie Ramakers achter drugstransport naar Denemarken'
Justitie: 'Niet alleen Bandidos aangehouden'
'Harrie Ramakers is boos, verward en teleurgesteld'
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen