Overslaan en naar de inhoud gaan

Buurtmoeder Annie één van de gezichten van Koningsdag

Geplaatst opvrijdag 10 januari 2020 - 17:28

Annie van de Put uit de Maastrichtse wijk Wittevrouwenveld is één van de gezichten die de koninklijke familie met Koningsdag te zien krijgt.

De gemeente gaat voor Koningsdag een veertigtal inwoners portretteren.

Buurtmoeder
Annie van de Put is de eerste vrouw die op de gevoelige plaat is gelegd. Zij wordt ook wel de buurtmoeder van Wittevrouwenveld genoemd. Ondanks haar broze gezondheid is ze veel in buurthuis Het Trefcentrum te vinden en helpt ze mensen die het nodig hebben.

Luisteren
"Men zegt dat ik goed kan luisteren en dat ik dingen zie", zegt Van de Put. "Als iemand zich niet meer goed verzorgd is daar een reden voor en dat hoeft niet altijd geld te zijn, het kan een hele andere reden hebben."

Fotografieproject
De komende weken gaat Maastricht op zoek naar meer mensen zoals Annie om aan de Koning en zijn familie te laten zien wat voor stad Maastricht is en wie er leven. De gemeente Maastricht roept haar burgers zelf ook op om foto's te maken van Maastrichtenaren en deze foto's te delen op sociale media.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen