Overslaan en naar de inhoud gaan

Buurtmoeder Annie één van de gezichten van Koningsdag

Geplaatst opvrijdag 10 januari 2020 - 17:28

Annie van de Put uit de Maastrichtse wijk Wittevrouwenveld is één van de gezichten die de koninklijke familie met Koningsdag te zien krijgt.

De gemeente gaat voor Koningsdag een veertigtal inwoners portretteren.

Buurtmoeder
Annie van de Put is de eerste vrouw die op de gevoelige plaat is gelegd. Zij wordt ook wel de buurtmoeder van Wittevrouwenveld genoemd. Ondanks haar broze gezondheid is ze veel in buurthuis Het Trefcentrum te vinden en helpt ze mensen die het nodig hebben.

Luisteren
"Men zegt dat ik goed kan luisteren en dat ik dingen zie", zegt Van de Put. "Als iemand zich niet meer goed verzorgd is daar een reden voor en dat hoeft niet altijd geld te zijn, het kan een hele andere reden hebben."

Fotografieproject
De komende weken gaat Maastricht op zoek naar meer mensen zoals Annie om aan de Koning en zijn familie te laten zien wat voor stad Maastricht is en wie er leven. De gemeente Maastricht roept haar burgers zelf ook op om foto's te maken van Maastrichtenaren en deze foto's te delen op sociale media.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen