Overslaan en naar de inhoud gaan

Buurtmoeder Annie één van de gezichten van Koningsdag

Geplaatst opvrijdag 10 januari 2020 - 17:28

Annie van de Put uit de Maastrichtse wijk Wittevrouwenveld is één van de gezichten die de koninklijke familie met Koningsdag te zien krijgt.

De gemeente gaat voor Koningsdag een veertigtal inwoners portretteren.

Buurtmoeder
Annie van de Put is de eerste vrouw die op de gevoelige plaat is gelegd. Zij wordt ook wel de buurtmoeder van Wittevrouwenveld genoemd. Ondanks haar broze gezondheid is ze veel in buurthuis Het Trefcentrum te vinden en helpt ze mensen die het nodig hebben.

Luisteren
"Men zegt dat ik goed kan luisteren en dat ik dingen zie", zegt Van de Put. "Als iemand zich niet meer goed verzorgd is daar een reden voor en dat hoeft niet altijd geld te zijn, het kan een hele andere reden hebben."

Fotografieproject
De komende weken gaat Maastricht op zoek naar meer mensen zoals Annie om aan de Koning en zijn familie te laten zien wat voor stad Maastricht is en wie er leven. De gemeente Maastricht roept haar burgers zelf ook op om foto's te maken van Maastrichtenaren en deze foto's te delen op sociale media.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV