Overslaan en naar de inhoud gaan

Buurtbussen Arriva na tien maanden weer op pad

Geplaatst opwoensdag 13 januari 2021 - 16:10

De buurtbussen van Arriva rijden maandag weer uit, nadat ze door de coronacrisis ongeveer tien maanden stil hebben gestaan.

Zeven van de negen buurtbuslijnen rijden vanaf maandag 18 januari weer.

Eerste lockdown
Alleen buurtbuslijnen 791 en 793, allebei in het zuiden van de provincie, blijven nog in de remise. De buurtbussen werden half maart buiten dienst gesteld, vanwege de eerste lockdown. Daardoor werden inwoners van veel kleinere kernen zonder eigen vervoer afhankelijk van taxi's of mensen die bereid waren een lift te geven.

Risicogroep
De bussen zijn in de tussentijd uitgerust met maatregelen om de kans zo klein mogelijk te maken dat de bestuurder wordt besmet met het coronavirus. De vrijwilligers die deze kleine bussen besturen, zijn vaak gepensioneerd en vallen dus in de risicogroep.

Kuchschermen
Met kuchschermen, extra ventilatie en een speciaal luchtfilter is het besmettingsrisico voor bestuurder en passagier nu laag genoeg om weer uit te rijden. Ook mag de stoel achter de buschauffeur voorlopig niet worden gebruikt en is ook de invalidenlift buiten gebruik.

Bus en trein
Vanwege de verlengde lockdown blijven de reguliere lijnbussen en de treinen op de Maaslijn in ieder geval tot 7 februari rijden volgens de vakantiedienstregeling. De stoptreinen tussen Maastricht, Roermond en Heerlen en op de Heuvellandlijn rijden zoals altijd, maar wel met kortere treinen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen