Overslaan en naar de inhoud gaan

Buurtbewoners zetten alles op alles om Aldi te behouden

Geplaatst opwoensdag 15 september 2021 - 19:08

Een groep buurtbewoners uit de Heerlense wijk Zeswegen is woensdagmiddag gaan protesteren bij een kantoor van de discounter Aldi in Roermond. Het concern is van plan om na 24 jaar uit de wijk te vertrekken en daar zijn de bewoners niet blij mee.

Een touringcar met zo'n 40 actievoerders rijdt naar Roermond. "De Aldi is hier en blijft hier", vertelt een van de buurtbewoners vastberaden.

Buurt is afhankelijk
"Veel inwoners van de wijk hebben bescheiden inkomens en zijn bijvoorbeeld afhankelijk van hun scootmobiel. Het vertrek van de supermarkt zorgt hierdoor voor veel onrust", zegt Timoer Reijnders van de SP. Het verzorgingsgebied is volgens Aldi te klein voor een filiaal. In een schriftelijke reactie laat de keten weten de 'teleurstelling van de bewoners te begrijpen'.

Corrie Janssen is afhankelijk van de Aldi in de buurt. Ze rijdt met een scootmobiel en is snel vermoeid:

Video: L1

Multinationals
Niet alleen de supermarkt vertrekt uit de wijk, ook ook andere voorzieningen verdwijnen. "Uitgerekend multinationals als supermarkten en banken maken buurten met bescheiden inkomens onleefbaar door ze te verlaten om elders meer winst te maken. Wij accepteren geen vluchtgedrag voor winstbejag", zegt Reijnders.

Geen gesprek
Aldi liet de tientallen actievoerders woensdag op de stoep staan. Het bedrijf wilde alleen een kleine delegatie binnenlaten om daarmee te praten. Dat viel niet goed bij de demonstranten. Het gesprek kwam er uiteindelijk niet. Aldi zegt het jammer te vinden. "De koffie stond klaar", schrijft de supermarkt in een verklaring.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen