Overslaan en naar de inhoud gaan

Buurtbewoners starten petitie tegen komst ex-jihadbruid

Geplaatst opmaandag 6 mei 2019 - 22:02

Buurtbewoners van de wijk Amby in Maastricht zijn maandagavond een petitie gestart vanwege de komst van Aicha, de ex-jihadbruid.

De uit Syrië teruggekeerde vrouw heeft in de wijk een woning toegewezen gekregen via woningstichting Maasvallei.

Lees ook: Onrust in Maastrichtse wijk om komst 'jihadbruid' Aïcha

IS-verleden
De bewoners zijn boos, omdat ze vooraf niet door de gemeente of door Maasvallei hierover zijn geïnformeerd. Met de actie hopen de buurtbewoners dat deze beslissing wordt teruggedraaid. "Wij willen de buurt veilig houden," aldus een buurtbewoner. "Met bepaalde dingen kun je leven. Mensen hebben andere culturen, andere gebruiken. Maar een IS-verleden, dat gaat wel heel ver."

De handtekeningen worden donderdag aangeboden aan de burgemeester. Die dag is er een bewonersbijeenkomst waar ook de gemeente bij aanwezig zal zijn. Tot die tijd zal Aïcha de nieuwe woning niet betrekken.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen