Overslaan en naar de inhoud gaan

Buurt is vliegenoverlast beu en hoopt op maatregelen

Geplaatst opwoensdag 3 juli 2019 - 12:23

Omwonenden van recyclebedrijf TpD in Brunssum hopen dat er snel actie wordt ondernomen tegen de vliegenoverlast, die wordt veroorzaakt.

Donderdag dient een rechtszaak waarmee het bedrijf sluiting wil voorkomen.

Ellende
De provincie heeft gedreigd het recyclebedrijf dicht te doen als niet snel maatregelen worden genomen. De omwonenden zijn niet uit op sluiting van TpD, maar willen wel een eind aan de ellende.

Lees ook: 'Stankoverlast'-recyclebedrijf Brunssum stapt naar rechter

Vliegen
De provincie heeft onlangs met zogeheten lok-emmers aangetoond dat door onder meer etensresten veel vliegen afkomen op het bedrijf.

Overlast
Het bedrijf kwam een paar maanden geleden in opspraak, nadat het al enige stank- en vliegenoverlast veroorzaakte. De provincie en gemeente Brunssum zeiden stevig op te gaan treden als tpD zich niet houdt aan gemaakte afspraken.

Lees hier meer: Stevige stappen tegen bedrijf dat vliegenoverlast veroorzaakt

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen