Overslaan en naar de inhoud gaan

Buurt is vliegenoverlast beu en hoopt op maatregelen

Geplaatst opwoensdag 3 juli 2019 - 12:23

Omwonenden van recyclebedrijf TpD in Brunssum hopen dat er snel actie wordt ondernomen tegen de vliegenoverlast, die wordt veroorzaakt.

Donderdag dient een rechtszaak waarmee het bedrijf sluiting wil voorkomen.

Ellende
De provincie heeft gedreigd het recyclebedrijf dicht te doen als niet snel maatregelen worden genomen. De omwonenden zijn niet uit op sluiting van TpD, maar willen wel een eind aan de ellende.

Lees ook: 'Stankoverlast'-recyclebedrijf Brunssum stapt naar rechter

Vliegen
De provincie heeft onlangs met zogeheten lok-emmers aangetoond dat door onder meer etensresten veel vliegen afkomen op het bedrijf.

Overlast
Het bedrijf kwam een paar maanden geleden in opspraak, nadat het al enige stank- en vliegenoverlast veroorzaakte. De provincie en gemeente Brunssum zeiden stevig op te gaan treden als tpD zich niet houdt aan gemaakte afspraken.

Lees hier meer: Stevige stappen tegen bedrijf dat vliegenoverlast veroorzaakt

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen