Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Buurt is verkeersoverlast bij Outlet in Roermond beu

Geplaatst opdinsdag 2 augustus 2016 - 7:11

De bewoners van de Stadhouderflat in Roermond zijn de verkeersoverlast van de vele bezoekers van het Designer Outlet meer dan beu.

In de weekends en op feestdagen is verkeersellende niet meer te overzien, vindt de bewonersraad van de Stadhouder.

Geen doorkomen aan
Vooral op de smalle weg Maashaven is er geen doorkomen aan. Hier bewegen zich de verkeersstromen van en naar de parkeergarage Kazerneplein en de parkeerterreinen een stukje verderop. Behalve de in- en uitrit van parkeergarage Kazerneplein ligt ook de in/ uitrit van de parkeergarage van de flatbewoners aan Maashaven.

Niet met de auto weg
Daarnaast ligt er een ingang van het appartementencomplex, komt de fietstunnel er uit, ligt er een bushalte en is er een
voetgangerspassage naar het Outlet. Fietsvoorzieningen ontbreken, waardoor fietsers en scooters tussen de auto’s door laveren of hun toevlucht nemen tot het trottoir. Zelf kunnen de bewoners in het weekend nauwelijks met de auto weg, omdat ze 'hun' garage moeilijk uit en weer in komen.

Maatregelen nemen
Voorzitter Jan
Veroude van de bewonersraad vreest dat het in de toekomst alleen maar erger wordt, omdat het Designer Outlet flink uitbreidt. De bewonersraad wil dat de gemeente maatregelen neemt, zodat in elk geval de situatie voor fietsers en voetgangers veiliger wordt.

Verkeersregelaars
De gemeente laat weten dat er al maatregelen zijn genomen, zoals het afsluiten van de weg door het park, waar
Outletbezoekers onlangs parkeerden en het pas ingezaaide gras naar de vernieling hielpen. Ook worden verkeersregelaars ingezet. Verder zegt de gemeente bezig te zijn met maatregelen voor het langzame verkeer en wijst ze op de reconstructie van de N280 die soelaas moet bieden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00