Overslaan en naar de inhoud gaan

Buurt Maastricht wil onderzoek naar opvang daklozen

Geplaatst opdinsdag 16 december 2014 - 16:39

Bewoners van het Statenkwartier in Maastricht willen na de moord op een cliënt van het Leger des Heils een onafhankelijk onderzoek naar de gang van zaken binnen de opvang om herhaling te voorkomen.

Dat schrijft voorzitter Maria Essers van buurtplatform Argus in een brief aan het college van B&W.

Vragen
Essers zegt dat de buurt niet met het beschuldigende vingertje naar een persoon of instantie wil wijzen. "Maar we willen wel weten hoe het fatale incident heeft kunnen gebeuren en hoe we de kans op herhaling kunnen voorkomen. Daarvoor willen we onder meer weten wie de intake van cliënten bij het Leger des Heils doet, wie screent ze, wie laat ze toe? Maar ook: wat gebeurt er met mensen die niet naar binnen mogen? En wat is de rol van het veiligheidshuis, de politie, de afdeling handhaving van de gemeente en de GGZ?"

Lees voor meer informatie Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad van woensdag 17 december of kijk op Krant Digitaal.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Daklozen ontvangen opvanginformatie op hun mobieltje
Winteropvang daklozen Zuid-Limburg zeker tot dinsdag
Steekpartij in appartementencomplex in Maastricht
Explosieve stijging 'psychische' daklozen
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen