Overslaan en naar de inhoud gaan

Buurt Maastricht wil onderzoek naar opvang daklozen

Geplaatst opdinsdag 16 december 2014 - 16:39

Bewoners van het Statenkwartier in Maastricht willen na de moord op een cliënt van het Leger des Heils een onafhankelijk onderzoek naar de gang van zaken binnen de opvang om herhaling te voorkomen.

Dat schrijft voorzitter Maria Essers van buurtplatform Argus in een brief aan het college van B&W.

Vragen
Essers zegt dat de buurt niet met het beschuldigende vingertje naar een persoon of instantie wil wijzen. "Maar we willen wel weten hoe het fatale incident heeft kunnen gebeuren en hoe we de kans op herhaling kunnen voorkomen. Daarvoor willen we onder meer weten wie de intake van cliënten bij het Leger des Heils doet, wie screent ze, wie laat ze toe? Maar ook: wat gebeurt er met mensen die niet naar binnen mogen? En wat is de rol van het veiligheidshuis, de politie, de afdeling handhaving van de gemeente en de GGZ?"

Lees voor meer informatie Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad van woensdag 17 december of kijk op Krant Digitaal.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Daklozen ontvangen opvanginformatie op hun mobieltje
Winteropvang daklozen Zuid-Limburg zeker tot dinsdag
Steekpartij in appartementencomplex in Maastricht
Explosieve stijging 'psychische' daklozen
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen