Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Buurt geschokt na dood baby, verdachten waren oppasouders

Geplaatst opvrijdag 20 oktober 2017 - 16:02

De twee verdachten die zijn opgepakt vanwege de dood van baby Fabian in Brunssum waren de oppasouders. Ze zijn halverwege de dertig.

Volgens buurtbewoners werkt de man als vrachtwagenchauffeur. De vrouw houdt zich bezig met de opvoeding van hun eigen kinderen. Ook pasten ze vaak op hun petekind Fabian.

Oppassen
Het jongetje overleed vorige week. Uit onderzoek blijkt dat er geen sprake is van een natuurlijke dood. Daarom zijn de twee opgepakt. Ze waren aan het oppassen, toen het kind stierf.

Lees ook: Baby overleden in Brunssum: verdachten aangehouden

Grote impact
De dood van het vijf maanden oude kindje heeft grote impact op de buurt. Buurtbewoners geloven niet dat er opzet in het spel is en spreken van een groot drama. "Ik zag ze hier vaker wandelen in de buurt", zegt een buurtbewoner. "Ik kan me niet voorstellen dat ze het kindje iets hebben aangedaan."

Alarm
Vorige week woensdag werd groot alarm geslagen toen het jongetje onwel werd in een huis aan de Bongardstraat . De baby werd nog gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar.

Lees ook: 'Overleden baby Brunssum was jongetje'

De politie doet vanwege de gevoeligheid van de zaak geen verdere mededelingen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen