Overslaan en naar de inhoud gaan

Buurt geschokt na arrestatie verdachte terrorisme

Geplaatst opdonderdag 15 april 2021 - 16:25

Bewoners van de Oude Schans in Reuver zijn geschrokken dat een 18-jarige buurtgenoot is opgepakt vanwege het voorbereiden van een terroristisch misdrijf.

De buurt werd zaterdagavond opgeschrikt door een aantal knallen. "Er reden 15 politieauto's door de straten", zo vertelt een buurtbewoner die anoniem wil blijven.

Goed mis
Toen hij poolshoogte ging nemen, verzocht een agent hem om naar binnen te gaan. "Toen wist ik al dat er iets goed mis was." De opgepakt 18-jarige verdachte zat waarschijnlijk in een chatgroep op Telegram. Daarin werden instructies gedeeld over hoe explosieven en bomgordels gemaakt kunnen worden. Een deelnemer van die groepschat werd begin april in Frankrijk al gearresteerd. Hij zou plannen hebben voor een zelfmoordaanslag op een kerk. Bij hem thuis werd onder meer een zelfgemaakt explosief gevonden.

Lees ook: Limburger (18) opgepakt voor beramen terroristische aanslag

Zonderlingen
Bij de Reuvernaar werden tijdens de doorzoeking in zijn huis geen wapens of explosieven gevonden. Het zou volgens buurtbewoners gaan om een tiener van Syrische afkomst. Het gezin zou zich niet vaak in de buurt laten zien. "Het zijn zonderlingen", aldus een bewoner van de Oude Schans. "Niemand heeft écht contact met het gezin."

De rechter-commissaris heeft bepaald dat de verdachte twee weken langer vast blijft zitten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen