Overslaan en naar de inhoud gaan

Buurt geschokt na arrestatie verdachte terrorisme

Geplaatst opdonderdag 15 april 2021 - 16:25

Bewoners van de Oude Schans in Reuver zijn geschrokken dat een 18-jarige buurtgenoot is opgepakt vanwege het voorbereiden van een terroristisch misdrijf.

De buurt werd zaterdagavond opgeschrikt door een aantal knallen. "Er reden 15 politieauto's door de straten", zo vertelt een buurtbewoner die anoniem wil blijven.

Goed mis
Toen hij poolshoogte ging nemen, verzocht een agent hem om naar binnen te gaan. "Toen wist ik al dat er iets goed mis was." De opgepakt 18-jarige verdachte zat waarschijnlijk in een chatgroep op Telegram. Daarin werden instructies gedeeld over hoe explosieven en bomgordels gemaakt kunnen worden. Een deelnemer van die groepschat werd begin april in Frankrijk al gearresteerd. Hij zou plannen hebben voor een zelfmoordaanslag op een kerk. Bij hem thuis werd onder meer een zelfgemaakt explosief gevonden.

Lees ook: Limburger (18) opgepakt voor beramen terroristische aanslag

Zonderlingen
Bij de Reuvernaar werden tijdens de doorzoeking in zijn huis geen wapens of explosieven gevonden. Het zou volgens buurtbewoners gaan om een tiener van Syrische afkomst. Het gezin zou zich niet vaak in de buurt laten zien. "Het zijn zonderlingen", aldus een bewoner van de Oude Schans. "Niemand heeft écht contact met het gezin."

De rechter-commissaris heeft bepaald dat de verdachte twee weken langer vast blijft zitten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen