Overslaan en naar de inhoud gaan

Buurt geschokt door plofkraak: 'Leek wel een bom'

Geplaatst opwoensdag 25 november 2020 - 9:30

Omwonenden reageren geschokt op de plofkraak die in de nacht van dinsdag op woensdag plaatsvond bij twee pinautomaten in de Maastrichtse wijk Belfort.

De plofkraak ging gepaard met een flinke knal, die in de wijde omgeving te horen was. Dat vertellen omwonenden aan L1.

Knallen
"Ik dacht dat er oorlog uitbrak, het leek wel een bom. Een grote knal gevolgd door wat kleinere knallen", zegt een getuige. Vrijwel iedereen in de buurt moet de plofkraak rond 3.00 uur hebben gehoord. De daders hebben zware explosieven gebruikt. Getuigen zouden twee of drie mannen op een scooter hebben zien vluchten.

Lees ook: Plofkraak Maastricht: omgeving afgezet

Ramp
De plofkraak heeft voor enorme schade gezorgd aan het pand dat dienst doet als gezondheidscentrum. De SNS-bank zit er sinds begin dit jaar niet meer. Wel waren er nog twee geldautomaten naast elkaar, maar of die terugkeren is maar de vraag. "Dat zou voor de buurt een ramp zijn aangezien dit nog de enige plek was waar je geld kon pinnen", zegt een bewoner.

Video: L1

Schade
Er is niet alleen schade aan het gebouw, maar ook een auto die vlakbij stond geparkeerd is beschadigd. Bij enkele woningen in de omgeving zijn de ruiten gesneuveld. De technische recherche is bezig met onderzoek.

Uitgeschakeld
Om plofkraken te voorkomen staan de meeste pinautomaten in Nederland in de nachtelijke uren uit. Dat was bij deze pinautomaten ook het geval. Als de automaat uitstaat is het voor dieven een stuk lastiger een plofkraak te plegen.

Of er bij de plofkraak in Maastricht ook geld is buitgemaakt, is niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen