Overslaan en naar de inhoud gaan

Buurt geschokt door plofkraak: 'Leek wel een bom'

Geplaatst opwoensdag 25 november 2020 - 9:30

Omwonenden reageren geschokt op de plofkraak die in de nacht van dinsdag op woensdag plaatsvond bij twee pinautomaten in de Maastrichtse wijk Belfort.

De plofkraak ging gepaard met een flinke knal, die in de wijde omgeving te horen was. Dat vertellen omwonenden aan L1.

Knallen
"Ik dacht dat er oorlog uitbrak, het leek wel een bom. Een grote knal gevolgd door wat kleinere knallen", zegt een getuige. Vrijwel iedereen in de buurt moet de plofkraak rond 3.00 uur hebben gehoord. De daders hebben zware explosieven gebruikt. Getuigen zouden twee of drie mannen op een scooter hebben zien vluchten.

Lees ook: Plofkraak Maastricht: omgeving afgezet

Ramp
De plofkraak heeft voor enorme schade gezorgd aan het pand dat dienst doet als gezondheidscentrum. De SNS-bank zit er sinds begin dit jaar niet meer. Wel waren er nog twee geldautomaten naast elkaar, maar of die terugkeren is maar de vraag. "Dat zou voor de buurt een ramp zijn aangezien dit nog de enige plek was waar je geld kon pinnen", zegt een bewoner.

Video: L1

Schade
Er is niet alleen schade aan het gebouw, maar ook een auto die vlakbij stond geparkeerd is beschadigd. Bij enkele woningen in de omgeving zijn de ruiten gesneuveld. De technische recherche is bezig met onderzoek.

Uitgeschakeld
Om plofkraken te voorkomen staan de meeste pinautomaten in Nederland in de nachtelijke uren uit. Dat was bij deze pinautomaten ook het geval. Als de automaat uitstaat is het voor dieven een stuk lastiger een plofkraak te plegen.

Of er bij de plofkraak in Maastricht ook geld is buitgemaakt, is niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen