Overslaan en naar de inhoud gaan

Buurt ervaart minder overlast van Solar-festival

Geplaatst opdinsdag 13 oktober 2015 - 20:54

Overwegend positief met her en der een aantal kritische kanttekeningen. Zo ziet de evaluatie eruit van de omwonenden van het Roermondse Solar-festival.

De evaluatie is door de buurt zelf opgesteld op basis van gesprekken met een veertigtal bewoners.

De algehele conclusie luidt dat er in 2015 voor het eerst in jaren een aantal zaken is verbeterd. De geluidsoverlast van het festivalterrein was beduidend minder. Ook van de crewcamping ondervond de buurt nauwelijks hinder omdat die was verplaatst.

Laat herrie
Maar het oordeel over de festivalcamping is minder positief. Hier ging na afloop (23:00 uur) het feest door tot 1:30 uur 's nachts, wat voor de directe buren behoorlijk wat herrie opleverde.

Verbeteringen
Duidelijke verbeteringen zijn er op het gebied van verkeersveiligheid en communicatie. Of bewoners de gang naar de rechter doorzetten na de afwijzing van de voorlopige voorziening in juli, zal mede afhangen van de resultaten van de gemeentelijke hoorzitting over de bezwaren die tegen de vergunning zijn ingediend.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Rechtszaak over Solar is pas in het voorjaar
Solar voegt vier nieuwe namen aan affiche toe
Record aan creativiteit op Solar Weekend 2017
Camping Solar verwacht 4000 gasten op dag één
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen