Overslaan en naar de inhoud gaan

Buurt ervaart minder overlast van Solar-festival

Geplaatst opdinsdag 13 oktober 2015 - 20:54

Overwegend positief met her en der een aantal kritische kanttekeningen. Zo ziet de evaluatie eruit van de omwonenden van het Roermondse Solar-festival.

De evaluatie is door de buurt zelf opgesteld op basis van gesprekken met een veertigtal bewoners.

De algehele conclusie luidt dat er in 2015 voor het eerst in jaren een aantal zaken is verbeterd. De geluidsoverlast van het festivalterrein was beduidend minder. Ook van de crewcamping ondervond de buurt nauwelijks hinder omdat die was verplaatst.

Laat herrie
Maar het oordeel over de festivalcamping is minder positief. Hier ging na afloop (23:00 uur) het feest door tot 1:30 uur 's nachts, wat voor de directe buren behoorlijk wat herrie opleverde.

Verbeteringen
Duidelijke verbeteringen zijn er op het gebied van verkeersveiligheid en communicatie. Of bewoners de gang naar de rechter doorzetten na de afwijzing van de voorlopige voorziening in juli, zal mede afhangen van de resultaten van de gemeentelijke hoorzitting over de bezwaren die tegen de vergunning zijn ingediend.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Rechtszaak over Solar is pas in het voorjaar
Solar voegt vier nieuwe namen aan affiche toe
Record aan creativiteit op Solar Weekend 2017
Camping Solar verwacht 4000 gasten op dag één
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen