Overslaan en naar de inhoud gaan

Butlerschool verhuist van Valkenburg naar Simpelveld

Geplaatst opdonderdag 22 januari 2015 - 18:14

De Butler Academy heeft Huize Damiaan in Simpelveld gekocht. Het oude klooster was sinds 2008 een bezinnings- en conferentieoord, maar ging vorig jaar failliet.

De butleropleiding huurt nu nog Kasteel Oost in Valkenburg. De directie van de school wilde eigenlijk Kasteel Oost kopen maar wist geen overeenstemming te bereiken met de gemeente Valkenburg aan de Geul. De gemeente is sinds enkele jaren eigenaar van het monumentale kasteel.

2016
De butlerschool heeft daarom haar oog laten vallen op het voormalige klooster in Simpelveld. De academie neemt daar op 1 januari 2016 haar intrek.

De Butler Academy bestaat 15 jaar en was sinds 2010 in Valkenburg gevestigd. Jaarlijks leidt het instituut zo'n 50 butlers op. De studenten komen voornamelijk uit het buitenland.

Natuurmonumenten
Over Kasteel Oost is de gemeente inmiddels in onderhandeling met Natuurmonumenten, dat het complex eventueel wil kopen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Butler Academy verhuisd naar oud klooster Simpelveld
Geulpark
Gemeente heeft geen budget voor onderhoud aan Geulpark
Miljoen voor opknapbeurt stoomtrein-spoor
Automatische wapens en tientallen kilo's hennep gevonden
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen