Overslaan en naar de inhoud gaan

'Busvervoer straks met mondkapjes en temperatuurmeting'

Geplaatst opdonderdag 30 april 2020 - 13:03

Om bussen rendabel te kunnen laten rijden, moet volgens de branche de 1,5 meter regel straks losgelaten worden.

Directeur Romain Spauwen van Spauwen Travel Group stelt dat met temperatuurmeting van instappers en het verplicht dragen van mondkapjes, het vervoer weer op gang kan komen.

Niet vol te houden
Dat geldt volgens hem ook voor het trein- en luchtvervoer. "Op korte termijn zullen we met maximaal twaalf tot veertien passagiers in onze touringcars kunnen rijden in plaats van 50. Maar dat is natuurlijk niet vol te houden. Dat is niet rendabel en zeker ook niet duurzaam."


Pas op de plaats
Spauwen vindt dat de Autoriteit Persoonsgegevens, die al snel heeft laten weten dat zoiets niet verplicht kan worden gesteld, maar even pas op de plaats moet maken. "Dit zijn bijzondere omstandigheden die vragen om bijzondere regels."

Verdampt
Voor Spauwen Travel Group is dit seizoen verdampt. "De reissector moest het eerst plat en mag als laatste weer opstarten. Wij hopen in september weer te kunnen beginnen als de grenzen open zijn. De winter is voor ons ook een hoogseizoen. We hopen het zo uit te kunnen zingen tot het begin van het nieuwe hoogseizoen in april. Met de steunmaatregelen van de overheid en eigen bezuinigingen moeten we het dan kunnen redden."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen