Overslaan en naar de inhoud gaan

'Busvervoer straks met mondkapjes en temperatuurmeting'

Geplaatst opdonderdag 30 april 2020 - 13:03

Om bussen rendabel te kunnen laten rijden, moet volgens de branche de 1,5 meter regel straks losgelaten worden.

Directeur Romain Spauwen van Spauwen Travel Group stelt dat met temperatuurmeting van instappers en het verplicht dragen van mondkapjes, het vervoer weer op gang kan komen.

Niet vol te houden
Dat geldt volgens hem ook voor het trein- en luchtvervoer. "Op korte termijn zullen we met maximaal twaalf tot veertien passagiers in onze touringcars kunnen rijden in plaats van 50. Maar dat is natuurlijk niet vol te houden. Dat is niet rendabel en zeker ook niet duurzaam."


Pas op de plaats
Spauwen vindt dat de Autoriteit Persoonsgegevens, die al snel heeft laten weten dat zoiets niet verplicht kan worden gesteld, maar even pas op de plaats moet maken. "Dit zijn bijzondere omstandigheden die vragen om bijzondere regels."

Verdampt
Voor Spauwen Travel Group is dit seizoen verdampt. "De reissector moest het eerst plat en mag als laatste weer opstarten. Wij hopen in september weer te kunnen beginnen als de grenzen open zijn. De winter is voor ons ook een hoogseizoen. We hopen het zo uit te kunnen zingen tot het begin van het nieuwe hoogseizoen in april. Met de steunmaatregelen van de overheid en eigen bezuinigingen moeten we het dan kunnen redden."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen