Overslaan en naar de inhoud gaan

'Busvervoer straks met mondkapjes en temperatuurmeting'

Geplaatst opdonderdag 30 april 2020 - 13:03

Om bussen rendabel te kunnen laten rijden, moet volgens de branche de 1,5 meter regel straks losgelaten worden.

Directeur Romain Spauwen van Spauwen Travel Group stelt dat met temperatuurmeting van instappers en het verplicht dragen van mondkapjes, het vervoer weer op gang kan komen.

Niet vol te houden
Dat geldt volgens hem ook voor het trein- en luchtvervoer. "Op korte termijn zullen we met maximaal twaalf tot veertien passagiers in onze touringcars kunnen rijden in plaats van 50. Maar dat is natuurlijk niet vol te houden. Dat is niet rendabel en zeker ook niet duurzaam."


Pas op de plaats
Spauwen vindt dat de Autoriteit Persoonsgegevens, die al snel heeft laten weten dat zoiets niet verplicht kan worden gesteld, maar even pas op de plaats moet maken. "Dit zijn bijzondere omstandigheden die vragen om bijzondere regels."

Verdampt
Voor Spauwen Travel Group is dit seizoen verdampt. "De reissector moest het eerst plat en mag als laatste weer opstarten. Wij hopen in september weer te kunnen beginnen als de grenzen open zijn. De winter is voor ons ook een hoogseizoen. We hopen het zo uit te kunnen zingen tot het begin van het nieuwe hoogseizoen in april. Met de steunmaatregelen van de overheid en eigen bezuinigingen moeten we het dan kunnen redden."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen