Overslaan en naar de inhoud gaan

Bussen rijden weer: met mondkapje op richting Spaanse Costa

Geplaatst opmaandag 13 juli 2020 - 15:33

Het waren er zeker de helft minder dan normaal, maar maandag vertrokken sinds de coronacrisis de eerste vakantiebussen weer vanaf stadion De Geusselt in Maastricht.

Vorig jaar vertrokken op de eerste maandag van de schoolvakantie tien bussen van reismaatschappij Solmar vanaf Maastricht. Dit jaar waren het er maar vijf.

Nieuwe uitbraken
De gedachte aan urenlang in de bus moeten zitten met een mondkapje op en de 1,5 meter beperkingen in Spanje, hebben veel reizigers doen besluiten om niet mee te gaan. Ook het feit dat er weer lokale uitbraken van het coronavirus zijn in Spanje, schrikt mensen af.

Langer
Alle reizigers hebben vooraf een gezondheidsverklaring moeten invullen die ze bij zich hebben in de bus. De reis naar Salou en Benidorm gaat volgens chauffeur Andreas Breibach langer duren dan normaal. "We stoppen om de drie à vier uur. Dan moeten onze passagiers de gelegenheid krijgen om buiten hun mondkapje af te doen. Mijn collega en ik ontsmetten ondertussen de handvatten, leuningen en stoelzittingen in de bus. Dat doen we bij iedere stop."

Kinderen
Kinderen tot 12 jaar hoeven geen mondkapje op tot aan de Spaanse grens. Daar zijn mondkapjes voor iedereen verplicht in een bus. Het is maar de vraag of iedereen zijn mondkapje netjes ophoudt, dus over neus en mond. "Wij kunnen dat niet constant in de gaten houden dus moeten we uitgaan van het verantwoordelijkheidsgevoel van onze passagiers", zegt Andreas Breibach, die om half twee plaatsnam achter het stuur en met mondkapje op de bus richting de Spaanse zon stuurde.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen