Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Buslijn 33 neemt halte Heuvel in Vaals over

Geplaatst opdinsdag 14 april 2015 - 7:09

Lijn 33 van het Akense busbedrijf Aseag neemt de haltes aan de westelijke rand van Vaals over van lijn 25. Aan de grens kunnen passagiers dan overstappen op de bus richting Aken-centrum.

Na de reconstructie van de Maastrichterlaan kunnen bussen bij de halte Heuvel, vlak bij het politiebureau, nog maar kort stoppen om reizigers te laten in- en uitstappen.

14 juni
Dat is voor Aseag aanleiding om de dienstregeling met ingang van 14 juni te wijzigen: lijn 25 eindigt dan bij het busstation in het centrum van Vaals. Als alternatief wordt lijn 33, die nu tot kasteel Bloemendal rijdt, doorgetrokken naar de halte Heuvel. Bovendien kunnen reizigers daar lijn 50 van Veolia nemen.

Triest
Bewoners van de wijken aan de westzijde van Vaals betreuren het besluit van Aseag. Volgens hen is Vaals juist gebaat bij uitstekende verbindingen met het eigen stadscentrum.
Het inkorten van de drukke lijn 25 staat daar haaks op, constateren zij.

De gemeenteraad heeft b en w maandagavond gevraagd om de kwestie aan te kaarten in Aken.Wethouder Rainer Kersten is dat ook van plan, antwoordt hij, "maar formeel zijn wij nog niet op de hoogte gebracht van de wijzigingen". Burgemeester Reg van Loo benadrukt dat eerdere gesprekken met Aseag altijd 'constructief' verlopen zijn.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Busbedrijf Aken kort vaste route door Vaals fors in
Buslijn 44 van Arriva rijdt woensdag niet over de grens
Einde overlast door bussen bij kasteel Bloemendal
Lobby voor fietsroute op tracé Maastricht - Vaals
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen