Overslaan en naar de inhoud gaan

Buslijn 33 neemt halte Heuvel in Vaals over

Geplaatst opdinsdag 14 april 2015 - 7:09

Lijn 33 van het Akense busbedrijf Aseag neemt de haltes aan de westelijke rand van Vaals over van lijn 25. Aan de grens kunnen passagiers dan overstappen op de bus richting Aken-centrum.

Na de reconstructie van de Maastrichterlaan kunnen bussen bij de halte Heuvel, vlak bij het politiebureau, nog maar kort stoppen om reizigers te laten in- en uitstappen.

14 juni
Dat is voor Aseag aanleiding om de dienstregeling met ingang van 14 juni te wijzigen: lijn 25 eindigt dan bij het busstation in het centrum van Vaals. Als alternatief wordt lijn 33, die nu tot kasteel Bloemendal rijdt, doorgetrokken naar de halte Heuvel. Bovendien kunnen reizigers daar lijn 50 van Veolia nemen.

Triest
Bewoners van de wijken aan de westzijde van Vaals betreuren het besluit van Aseag. Volgens hen is Vaals juist gebaat bij uitstekende verbindingen met het eigen stadscentrum.
Het inkorten van de drukke lijn 25 staat daar haaks op, constateren zij.

De gemeenteraad heeft b en w maandagavond gevraagd om de kwestie aan te kaarten in Aken.Wethouder Rainer Kersten is dat ook van plan, antwoordt hij, "maar formeel zijn wij nog niet op de hoogte gebracht van de wijzigingen". Burgemeester Reg van Loo benadrukt dat eerdere gesprekken met Aseag altijd 'constructief' verlopen zijn.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Busbedrijf Aken kort vaste route door Vaals fors in
Buslijn 44 van Arriva rijdt woensdag niet over de grens
Einde overlast door bussen bij kasteel Bloemendal
Lobby voor fietsroute op tracé Maastricht - Vaals
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen