Overslaan en naar de inhoud gaan

Buslijn 33 neemt halte Heuvel in Vaals over

Geplaatst opdinsdag 14 april 2015 - 7:09

Lijn 33 van het Akense busbedrijf Aseag neemt de haltes aan de westelijke rand van Vaals over van lijn 25. Aan de grens kunnen passagiers dan overstappen op de bus richting Aken-centrum.

Na de reconstructie van de Maastrichterlaan kunnen bussen bij de halte Heuvel, vlak bij het politiebureau, nog maar kort stoppen om reizigers te laten in- en uitstappen.

14 juni
Dat is voor Aseag aanleiding om de dienstregeling met ingang van 14 juni te wijzigen: lijn 25 eindigt dan bij het busstation in het centrum van Vaals. Als alternatief wordt lijn 33, die nu tot kasteel Bloemendal rijdt, doorgetrokken naar de halte Heuvel. Bovendien kunnen reizigers daar lijn 50 van Veolia nemen.

Triest
Bewoners van de wijken aan de westzijde van Vaals betreuren het besluit van Aseag. Volgens hen is Vaals juist gebaat bij uitstekende verbindingen met het eigen stadscentrum.
Het inkorten van de drukke lijn 25 staat daar haaks op, constateren zij.

De gemeenteraad heeft b en w maandagavond gevraagd om de kwestie aan te kaarten in Aken.Wethouder Rainer Kersten is dat ook van plan, antwoordt hij, "maar formeel zijn wij nog niet op de hoogte gebracht van de wijzigingen". Burgemeester Reg van Loo benadrukt dat eerdere gesprekken met Aseag altijd 'constructief' verlopen zijn.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Busbedrijf Aken kort vaste route door Vaals fors in
Buslijn 44 van Arriva rijdt woensdag niet over de grens
Einde overlast door bussen bij kasteel Bloemendal
Lobby voor fietsroute op tracé Maastricht - Vaals
Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen