Overslaan en naar de inhoud gaan

Busje vol drugsafval negeert rood licht: één aanhouding

Geplaatst opwoensdag 5 februari 2020 - 15:29

Een bestelbusje met afval van een drugslab is door de politie in Geleen aan de kant gezet.

De bestuurder is aangehouden, meldt de politie.

Geur
Agenten zagen dinsdag hoe de bestuurder van het busje op de Urmonderbaan een rood verkeerslicht negeerde. Toen de politiemensen de auto tot stoppen brachten, roken ze de typische geur van amfetamine. Die damp was afkomstig uit verschillende vaatjes en containers in de laadruimte van het busje. Ook vervoerde de bestelwagen twee grote gasflessen.

Verdachte
De chauffeur van het busje met Belgische kentekenplaten werd daarop aangehouden. Het is een Nederlandse man van 37 jaar oud.

Bodempjes
De inhoud van de vaten is door de Landelijke Faciliteit Ontmantelen onderzocht. De meeste vaten bleken leeg, al zat er wel nog bodempjes van grondstoffen en zelfs speed in. Ook de gascylinders bleken leeg.

Onduidelijk is nog waar het drugsafval vandaan komt, dat onderzoekt de politie nog.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen