Overslaan en naar de inhoud gaan

Busje komt zo: mobiele teststraat moet capaciteit opkrikken

Geplaatst opvrijdag 18 december 2020 - 10:51

Tegenover het gemeentehuis in Panningen staat vanaf maandag 21 december een testbus waar mensen zich kunnen laten testen op het coronavirus.

Dat kondigt de Veiligheidsregio Limburg-Noord vrijdag aan.

De komst van de mobiele teststraat is nodig omdat er steeds meer testen worden aangevraagd. Momenteel zijn er vier teststraten in het noorden en midden van de provincie. Ze staan in Roermond, Venlo, Weert en Venray.

Verplaatsen mogelijk
Ze nemen samen in totaal ongeveer 2800 testen af per dag. Met de testbus in Panningen is het mogelijk om 120 mensen dagelijks te testen. Met de komst van de mobiele teststraat hoeven veel inwoners in Noord-Limburg minder ver te reizen om zich te laten testen. "De testbus staat er ook voor mensen buiten de gemeente Peel en Maas. De locatie is niet definitief. Mocht een andere plek handiger zijn, verplaatsen we de bus", zegt Marijn Emans, projectleider van de GGD-Limburg Noord.

Parkeerplaats
De testbus komt te staan op de parkeerplaats aan de Wilhelminastraat in Panningen. Het testen vindt plaats op werkdagen van 9:00 tot 16:00 uur. Aanmelden gaat via het landelijke nummer 0800-1202 of op coronatest.nl.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen