Overslaan en naar de inhoud gaan

Busje geplet op voorlaatste werkdag: "Een flinke klap"

Geplaatst opdonderdag 12 april 2018 - 12:13

Het was even flink schrikken voor de chauffeur van een van de bestelbusjes die donderdagochtend in Heerlen werden geplet, nadat een vrachtwagen zijn lading verloor.

"Ik reed langzaam richting verkeerslichten en toen hoorde ik in een keer een flinke klap en een knal", vertelt chauffeur Gar van Zetten. "Daarna was er een hoop geroezemoes van grind en toen lag ik ineens op mijn zij met het busje."

Bijna met pensioen
Saillant detail: de man was bezig aan zijn één-na-laatste werkdag. "Ik ben 40 jaar chauffeur. Dit is het ergste wat ik in die jaren heb meegemaakt." Wonder boven wonder raakte hij niet gewond.

Vloeibaar koolzuur
De man vervoerde in zijn busje vloeibaar koolzuur. Als dat vrijkomt kan het in hoge concentraties zeer gevaarlijk zijn. "Ik moet dus wel rustig blijven." Nadat de man uit het busje was, kwam het besef van wat er gebeurd was. "Dan denk je, hoe heeft me dat kunnen overkomen."

Lees ook: Vrachtwagen verliest lading, busjes geplet

Geplet
Bij het ongeluk werden donderdagochtend twee busjes geplet. Ze werden geraakt door het zand, grind en pallets. Rond 10:00 uur meldde een 60-jarige vrachtwagenchauffeur uit Beesd dat hij een deel van zijn lading was verloren. Die kwam via het viaduct naar beneden, nadat een vrachtwagen de spullen verloor op de
stadsautoweg. De vrachtwagen was even daarvoor gaan slingeren over de weg.

De politie laat weten dat de prioriteit nu het opruimen is van de weg dat met deskundigheid en zorgvuldigheid wordt gedaan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen