Overslaan en naar de inhoud gaan

Busje geplet op voorlaatste werkdag: "Een flinke klap"

Geplaatst opdonderdag 12 april 2018 - 12:13

Het was even flink schrikken voor de chauffeur van een van de bestelbusjes die donderdagochtend in Heerlen werden geplet, nadat een vrachtwagen zijn lading verloor.

"Ik reed langzaam richting verkeerslichten en toen hoorde ik in een keer een flinke klap en een knal", vertelt chauffeur Gar van Zetten. "Daarna was er een hoop geroezemoes van grind en toen lag ik ineens op mijn zij met het busje."

Bijna met pensioen
Saillant detail: de man was bezig aan zijn één-na-laatste werkdag. "Ik ben 40 jaar chauffeur. Dit is het ergste wat ik in die jaren heb meegemaakt." Wonder boven wonder raakte hij niet gewond.

Vloeibaar koolzuur
De man vervoerde in zijn busje vloeibaar koolzuur. Als dat vrijkomt kan het in hoge concentraties zeer gevaarlijk zijn. "Ik moet dus wel rustig blijven." Nadat de man uit het busje was, kwam het besef van wat er gebeurd was. "Dan denk je, hoe heeft me dat kunnen overkomen."

Lees ook: Vrachtwagen verliest lading, busjes geplet

Geplet
Bij het ongeluk werden donderdagochtend twee busjes geplet. Ze werden geraakt door het zand, grind en pallets. Rond 10:00 uur meldde een 60-jarige vrachtwagenchauffeur uit Beesd dat hij een deel van zijn lading was verloren. Die kwam via het viaduct naar beneden, nadat een vrachtwagen de spullen verloor op de
stadsautoweg. De vrachtwagen was even daarvoor gaan slingeren over de weg.

De politie laat weten dat de prioriteit nu het opruimen is van de weg dat met deskundigheid en zorgvuldigheid wordt gedaan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen