Overslaan en naar de inhoud gaan

Buschauffeurs dreigen met hardere acties: 24 uurs-staking

Geplaatst opmaandag 18 december 2017 - 11:51

Het busvervoer in Limburg komt op donderdag 4 januari mogelijk voor 24 uur stil te liggen.

De vakbonden bereiden acties voor op die dag, omdat de onderhandelingen over de nieuwe cao stil liggen.

Ultimatum
"Onze leden zijn bereid om actie te voeren voor een nieuwe cao", zegt Sanne van der Meulen van CNV Vakmensen. "Zoals het er nu uitziet, gaan we eind deze week een ultimatum stellen aan de werkgevers."

Mobiele toiletten
Afgelopen week voerden buschauffeurs ook al actie. Ze gingen toen op pad met mobiele toiletten op aanhangers, die achter de bussen aanreden. Met die publieksvriendelijke actie wilden de chauffeurs aandacht vragen voor het tekort aan onder meer pauzes en de te hoge werkdruk.

Lees ook: Buschauffeurs op pad met mobiele toiletten

De dupe
De vakbonden hopen er de komende dagen nog uit te komen met de werkgevers, maar als dat niet lukt worden reizigers dus de dupe en komt het busvervoer op veel plekken stil te liggen.

Gejaag
"Het gaat ons niet alleen om meer loon. Maar ook om meer ruimte in de dienstregeling: minder gejaag, meer tijd voor een normale pauze en voor service aan de reizigers", aldus Van der Meulen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen