Overslaan en naar de inhoud gaan

Buschauffeur: 'Rijden in bijna lege bus wordt wel saai'

Geplaatst opdinsdag 28 april 2020 - 21:46

Jos Heuts uit Maastricht werd 35 jaar geleden buschauffeur omdat hij contact met passagiers leuk vond. Maar sinds de coronamaatregelen is daar nog amper sprake van.

Er rijden veel minder mensen met het openbaar vervoer, waardoor de bussen bijna leeg blijven. En passagiers moeten op afstand blijven.

Maatregelen
Een kettinkje sluit het voorste deel van de bus af voor passagiers. Zo blijven de passagiers op afstand van de chauffeur. Op beeldschermen verschijnt steeds de mededeling dat men 1,5 meter afstand moet bewaren. "Dat houdt in dat er in zo'n stadsbus maar 9 tot 12 passagiers kunnen. Als het er meer worden dan moet ik een reservebus oproepen", zegt Jos, "maar dat is de afgelopen weken maar één keer gebeurd."

Vakantieschema
De bussen van Arriva rijden nu volgens een vakantieschema volgens Arriva-woordvoerder Tamara Vannuys. "Toch zijn alle chauffeurs en machinisten aan het werk. Dat betekent wel dat ze soms voor andere taken worden ingezet, zoals het desinfecteren van rijdend materieel."

De bezetting van treinen en bussen is met zo'n 85 procent gekelderd, dus dat betekent een dramatische afname van inkomsten. Of Arriva dat vergoedt krijgt van de overheid wordt op landelijk niveau nog besproken tussen OV-NL (de vereniging van alle openbaarvervoerbedrijven in Nederland) en de overheid.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen