Overslaan en naar de inhoud gaan

Buschauffeur: 'Rijden in bijna lege bus wordt wel saai'

Geplaatst opdinsdag 28 april 2020 - 21:46

Jos Heuts uit Maastricht werd 35 jaar geleden buschauffeur omdat hij contact met passagiers leuk vond. Maar sinds de coronamaatregelen is daar nog amper sprake van.

Er rijden veel minder mensen met het openbaar vervoer, waardoor de bussen bijna leeg blijven. En passagiers moeten op afstand blijven.

Maatregelen
Een kettinkje sluit het voorste deel van de bus af voor passagiers. Zo blijven de passagiers op afstand van de chauffeur. Op beeldschermen verschijnt steeds de mededeling dat men 1,5 meter afstand moet bewaren. "Dat houdt in dat er in zo'n stadsbus maar 9 tot 12 passagiers kunnen. Als het er meer worden dan moet ik een reservebus oproepen", zegt Jos, "maar dat is de afgelopen weken maar één keer gebeurd."

Vakantieschema
De bussen van Arriva rijden nu volgens een vakantieschema volgens Arriva-woordvoerder Tamara Vannuys. "Toch zijn alle chauffeurs en machinisten aan het werk. Dat betekent wel dat ze soms voor andere taken worden ingezet, zoals het desinfecteren van rijdend materieel."

De bezetting van treinen en bussen is met zo'n 85 procent gekelderd, dus dat betekent een dramatische afname van inkomsten. Of Arriva dat vergoedt krijgt van de overheid wordt op landelijk niveau nog besproken tussen OV-NL (de vereniging van alle openbaarvervoerbedrijven in Nederland) en de overheid.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen