Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Busbedrijf Aken kort vaste route door Vaals fors in

Geplaatst opwoensdag 8 april 2015 - 8:08

Busbedrijf Aseag uit Aken past de route van lijn 25 in Vaals fors aan. De bussen slaan de halte Heuvel bij de Randweg straks over.

Vaste passagiers uit die hoek van Vaals protesteren daartegen: zij raken hun rechtstreekse verbinding met het centrum van Aken daardoor kwijt.

Wijziging dienstregeling
De gemeente Vaals is officieel nog niet geïnformeerd over de wijziging van de dienstregeling, die over drie maanden ingaat. "Maar ik ga daar zeker over praten in Aken", zegt wethouder Rainer Kersten van verkeer en vervoer. "Een goede busverbinding met Aken is van wezenlijk belang voor ons, die willen we niet verspelen."

Voorstad van Aken
Vaals profileert zichzelf graag als voorstad van Aken. Goed openbaar vervoer is daarbij een belangrijke troef. Het stadscentrum, de scholen en de ziekenhuizen, maar ook de bedrijventerreinen in Aken zijn rechtstreeks bereikbaar. Dat maakt Vaals voor Duitsers aantrekkelijk als woonplaats, constateert burgemeester Reg van Loo.

Halte Heuvel
Aseag-lijn 25 heeft de bushalte aan de Randweg, vlak bij het politiebureau van Vaals, als eindhalte. De bussen blijven daar vaak wat langer staan. De ruimte is daar echter beperkt omdat ook de lijnbussen van Veolia daar stoppen om passagiers te laten in- en uitstappen.

Om problemen te voorkomen, weken de chauffeurs van Aseag vorig jaar uit naar de halte Sjwats Jris, vóór kasteel Bloemendal. Dat leidde echter tot hevige protesten van omwonenden, die klaagden over stank- en geluidsoverlast.

Busstation
In de nieuwe dienstregeling is de halte Heuvel helemaal geschrapt. De centrale halte voor Aseagbussen wordt het busstation in het centrum van Vaals.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Buslijn 33 neemt halte Heuvel in Vaals over
Buslijn 44 van Arriva rijdt woensdag niet over de grens
Einde overlast door bussen bij kasteel Bloemendal
Lobby voor fietsroute op tracé Maastricht - Vaals
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen