Overslaan en naar de inhoud gaan

Busbedrijf Aken kort vaste route door Vaals fors in

Geplaatst opwoensdag 8 april 2015 - 8:08

Busbedrijf Aseag uit Aken past de route van lijn 25 in Vaals fors aan. De bussen slaan de halte Heuvel bij de Randweg straks over.

Vaste passagiers uit die hoek van Vaals protesteren daartegen: zij raken hun rechtstreekse verbinding met het centrum van Aken daardoor kwijt.

Wijziging dienstregeling
De gemeente Vaals is officieel nog niet geïnformeerd over de wijziging van de dienstregeling, die over drie maanden ingaat. "Maar ik ga daar zeker over praten in Aken", zegt wethouder Rainer Kersten van verkeer en vervoer. "Een goede busverbinding met Aken is van wezenlijk belang voor ons, die willen we niet verspelen."

Voorstad van Aken
Vaals profileert zichzelf graag als voorstad van Aken. Goed openbaar vervoer is daarbij een belangrijke troef. Het stadscentrum, de scholen en de ziekenhuizen, maar ook de bedrijventerreinen in Aken zijn rechtstreeks bereikbaar. Dat maakt Vaals voor Duitsers aantrekkelijk als woonplaats, constateert burgemeester Reg van Loo.

Halte Heuvel
Aseag-lijn 25 heeft de bushalte aan de Randweg, vlak bij het politiebureau van Vaals, als eindhalte. De bussen blijven daar vaak wat langer staan. De ruimte is daar echter beperkt omdat ook de lijnbussen van Veolia daar stoppen om passagiers te laten in- en uitstappen.

Om problemen te voorkomen, weken de chauffeurs van Aseag vorig jaar uit naar de halte Sjwats Jris, vóór kasteel Bloemendal. Dat leidde echter tot hevige protesten van omwonenden, die klaagden over stank- en geluidsoverlast.

Busstation
In de nieuwe dienstregeling is de halte Heuvel helemaal geschrapt. De centrale halte voor Aseagbussen wordt het busstation in het centrum van Vaals.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Buslijn 33 neemt halte Heuvel in Vaals over
Buslijn 44 van Arriva rijdt woensdag niet over de grens
Einde overlast door bussen bij kasteel Bloemendal
Lobby voor fietsroute op tracé Maastricht - Vaals
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen