Overslaan en naar de inhoud gaan

Busbedrijf Aken kort vaste route door Vaals fors in

Geplaatst opwoensdag 8 april 2015 - 8:08

Busbedrijf Aseag uit Aken past de route van lijn 25 in Vaals fors aan. De bussen slaan de halte Heuvel bij de Randweg straks over.

Vaste passagiers uit die hoek van Vaals protesteren daartegen: zij raken hun rechtstreekse verbinding met het centrum van Aken daardoor kwijt.

Wijziging dienstregeling
De gemeente Vaals is officieel nog niet geïnformeerd over de wijziging van de dienstregeling, die over drie maanden ingaat. "Maar ik ga daar zeker over praten in Aken", zegt wethouder Rainer Kersten van verkeer en vervoer. "Een goede busverbinding met Aken is van wezenlijk belang voor ons, die willen we niet verspelen."

Voorstad van Aken
Vaals profileert zichzelf graag als voorstad van Aken. Goed openbaar vervoer is daarbij een belangrijke troef. Het stadscentrum, de scholen en de ziekenhuizen, maar ook de bedrijventerreinen in Aken zijn rechtstreeks bereikbaar. Dat maakt Vaals voor Duitsers aantrekkelijk als woonplaats, constateert burgemeester Reg van Loo.

Halte Heuvel
Aseag-lijn 25 heeft de bushalte aan de Randweg, vlak bij het politiebureau van Vaals, als eindhalte. De bussen blijven daar vaak wat langer staan. De ruimte is daar echter beperkt omdat ook de lijnbussen van Veolia daar stoppen om passagiers te laten in- en uitstappen.

Om problemen te voorkomen, weken de chauffeurs van Aseag vorig jaar uit naar de halte Sjwats Jris, vóór kasteel Bloemendal. Dat leidde echter tot hevige protesten van omwonenden, die klaagden over stank- en geluidsoverlast.

Busstation
In de nieuwe dienstregeling is de halte Heuvel helemaal geschrapt. De centrale halte voor Aseagbussen wordt het busstation in het centrum van Vaals.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Buslijn 33 neemt halte Heuvel in Vaals over
Buslijn 44 van Arriva rijdt woensdag niet over de grens
Einde overlast door bussen bij kasteel Bloemendal
Lobby voor fietsroute op tracé Maastricht - Vaals
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen