Overslaan en naar de inhoud gaan

Bus tussen Maastricht-Noord en centrum ook op werkdagen

Geplaatst opzaterdag 23 mei 2015 - 8:00

De pendelbus tussen station Maastricht-Noord en het centrum van Maastricht moet ook doordeweeks gaan rijden.

De busdienst, die voor één euro vier mensen naar het centrum brengt, rijdt nu alleen in de weekends.

50.000 auto's in 2014
In heel 2014 werden 50.000 auto’s geparkeerd op het Park&Ride-terrein van het station dat eind 2013 is geopend. Op weekenddagen lag het gemiddelde aantal auto's op 244 auto’s per dag, op werkdagen stokte dat aantal bij gemiddeld 70 auto’s.

Meer geparkeerde auto's
Maastricht Bereikbaar (MB) verkent de kosten. Het doel van MB, een aan de gemeente gelieerde organisatie die werkt aan de bereikbaarheid van Maastricht, is de aantallen op te krikken naar 250 à 400 auto’s op zaterdag of zondag en 100 à 200 per werkdag, zegt woordvoerster Irene Smeets.

A2-tunnel en navigatie
Behalve de doordeweekse pendelbus wil MB ook de informatie in auto’s verbeteren door automobilisten via navigatiesystemen eerder te wijzen op Maastricht-Noord en de bijbehorende voordelen. Daarbij is de verwachting dat het reizigerspotentieel verder aantrekt als de A2-tunnel klaar is en er definitieve borden staan die verwijzen naar de Park&Ride-locatie.

Mond-tot-mondreclame
Daarbij heeft de bekendheid van de parkeerlocatie ook gewoon tijd nodig, constateert Smeets. In de eerste maanden van 2015 parkeerde al 40 procent meer auto’s dan een jaar eerder. Mede door de nieuwe afrit die richting station leidt, maar ook door meer bekendheid via vooral mond-tot-mondreclame.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Snelbus Maastricht-Noord - Centrum ook op weekdagen
Maastricht houdt studenten uit ochtendspits
Mijd jij de spits rondom Maastricht al?
Veel verkeershinder in Maastricht door werkzaamheden
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen