Overslaan en naar de inhoud gaan

Bus tussen Maastricht-Noord en centrum ook op werkdagen

Geplaatst opzaterdag 23 mei 2015 - 8:00

De pendelbus tussen station Maastricht-Noord en het centrum van Maastricht moet ook doordeweeks gaan rijden.

De busdienst, die voor één euro vier mensen naar het centrum brengt, rijdt nu alleen in de weekends.

50.000 auto's in 2014
In heel 2014 werden 50.000 auto’s geparkeerd op het Park&Ride-terrein van het station dat eind 2013 is geopend. Op weekenddagen lag het gemiddelde aantal auto's op 244 auto’s per dag, op werkdagen stokte dat aantal bij gemiddeld 70 auto’s.

Meer geparkeerde auto's
Maastricht Bereikbaar (MB) verkent de kosten. Het doel van MB, een aan de gemeente gelieerde organisatie die werkt aan de bereikbaarheid van Maastricht, is de aantallen op te krikken naar 250 à 400 auto’s op zaterdag of zondag en 100 à 200 per werkdag, zegt woordvoerster Irene Smeets.

A2-tunnel en navigatie
Behalve de doordeweekse pendelbus wil MB ook de informatie in auto’s verbeteren door automobilisten via navigatiesystemen eerder te wijzen op Maastricht-Noord en de bijbehorende voordelen. Daarbij is de verwachting dat het reizigerspotentieel verder aantrekt als de A2-tunnel klaar is en er definitieve borden staan die verwijzen naar de Park&Ride-locatie.

Mond-tot-mondreclame
Daarbij heeft de bekendheid van de parkeerlocatie ook gewoon tijd nodig, constateert Smeets. In de eerste maanden van 2015 parkeerde al 40 procent meer auto’s dan een jaar eerder. Mede door de nieuwe afrit die richting station leidt, maar ook door meer bekendheid via vooral mond-tot-mondreclame.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Snelbus Maastricht-Noord - Centrum ook op weekdagen
Maastricht houdt studenten uit ochtendspits
Mijd jij de spits rondom Maastricht al?
Veel verkeershinder in Maastricht door werkzaamheden
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen