Overslaan en naar de inhoud gaan

Burlet over Nationaal Groeifonds: 'We komen geld halen'

Geplaatst opdinsdag 15 september 2020 - 18:52

Gedeputeerde Ruud Burlet is van plan om gretig gebruik te gaan maken van het Nationaal Groeifonds.

Dat zegt de provinciale politicus dinsdag in L1mburg Centraal.

20 miljard
In het Nationaal Groeifonds zit 20 miljard euro en dat geld is bedoeld voor kennisontwikkeling, infrastructuur en innovatie. Dat is tijdens Prinsjesdag bekendgemaakt.

Verduurzaming
De coronacrisis heeft het toerisme in Limburg en het midden- en kleinbedrijf flink geraakt, zegt Burlet. Hij ziet vooral kans om in te zetten op verduurzaming en daarbij wil de gedeputeerde gebruik gaan maken van het Nationaal Groeifonds. “We hebben het nodig, dus we komen het halen.”

Investeringen
Om de economische gevolgen van de uitbraak van het coronavirus vanuit de provincie nog enigszins binnen de perken te houden, heeft de provincie al wat investeringen die later op de planning stonden naar voren gehaald.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen