Overslaan en naar de inhoud gaan

Burlet over Nationaal Groeifonds: 'We komen geld halen'

Geplaatst opdinsdag 15 september 2020 - 18:52

Gedeputeerde Ruud Burlet is van plan om gretig gebruik te gaan maken van het Nationaal Groeifonds.

Dat zegt de provinciale politicus dinsdag in L1mburg Centraal.

20 miljard
In het Nationaal Groeifonds zit 20 miljard euro en dat geld is bedoeld voor kennisontwikkeling, infrastructuur en innovatie. Dat is tijdens Prinsjesdag bekendgemaakt.

Verduurzaming
De coronacrisis heeft het toerisme in Limburg en het midden- en kleinbedrijf flink geraakt, zegt Burlet. Hij ziet vooral kans om in te zetten op verduurzaming en daarbij wil de gedeputeerde gebruik gaan maken van het Nationaal Groeifonds. “We hebben het nodig, dus we komen het halen.”

Investeringen
Om de economische gevolgen van de uitbraak van het coronavirus vanuit de provincie nog enigszins binnen de perken te houden, heeft de provincie al wat investeringen die later op de planning stonden naar voren gehaald.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen