Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Burgerwacht bij moskeeën Venlo na oproep tot brandstichting

Geplaatst opmaandag 5 januari 2015 - 7:49

Limburgse moskeeën hebben maatregelen getroffen na de oproep op een Facebookpagina van PVV-aanhangers om brand te stichten in moskeeën.

In onder meer Venlo zijn burgerwachten ingezet om de vijf moskeeën in de gemeente in de gaten te houden. Ook andere moskeeën hebben hun bewaking verscherpt.

Bewaking verscherpt
"De angst zit er stevig in", zegt Aïssa Zanzen van de Raad van Marokkaanse Moskeeën. Volgens hem hebben moskeeën hun bewaking verscherpt. "Er hangen camera’s of er komen mensen posten."

Burgerwacht in Venlo
Aissa Meziani, voorzitter van het Provinciaal Platform Minderheden Limburg, bevestigt dat er burgerwachten zijn gevormd, onder meer in zijn woonplaats Venlo. "Al zullen heel veel moskeebestu
ren niet willen dat de buitenwereld weet dat ze extra maatregelen treffen. De angst zit heel diep. Het is lastig om hierover te praten. Hoe ‘groot’ moet je een oproep op Facebook maken?"

PVV neemt afstand
De moskeeën nemen de maatregelen nadat er al dagenlang ophef is over de oproep tot brandstichting op een Facebookpagina van PVV-aanhangers. De
PVV zelf heeft zondag overigens afstand genomen van die oproep. "Wij zijn altijd tegen geweld en tegen oproepen tot geweld", zegt PVV-Kamerlid Machiel de Graaf.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Burgemeester Venlo gevraagd om in actie te komen voor imam
Theo Bovens: 'niks te zeggen over sluiting van moskee'
PVV stelt referendum over Marokkaanse moskee Tegelen voor
Moskee geloof Islam
'Referendum over komst moskee in Tegelen is onzin'
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen