Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgerwacht bij moskeeën Venlo na oproep tot brandstichting

Geplaatst opmaandag 5 januari 2015 - 7:49

Limburgse moskeeën hebben maatregelen getroffen na de oproep op een Facebookpagina van PVV-aanhangers om brand te stichten in moskeeën.

In onder meer Venlo zijn burgerwachten ingezet om de vijf moskeeën in de gemeente in de gaten te houden. Ook andere moskeeën hebben hun bewaking verscherpt.

Bewaking verscherpt
"De angst zit er stevig in", zegt Aïssa Zanzen van de Raad van Marokkaanse Moskeeën. Volgens hem hebben moskeeën hun bewaking verscherpt. "Er hangen camera’s of er komen mensen posten."

Burgerwacht in Venlo
Aissa Meziani, voorzitter van het Provinciaal Platform Minderheden Limburg, bevestigt dat er burgerwachten zijn gevormd, onder meer in zijn woonplaats Venlo. "Al zullen heel veel moskeebestu
ren niet willen dat de buitenwereld weet dat ze extra maatregelen treffen. De angst zit heel diep. Het is lastig om hierover te praten. Hoe ‘groot’ moet je een oproep op Facebook maken?"

PVV neemt afstand
De moskeeën nemen de maatregelen nadat er al dagenlang ophef is over de oproep tot brandstichting op een Facebookpagina van PVV-aanhangers. De
PVV zelf heeft zondag overigens afstand genomen van die oproep. "Wij zijn altijd tegen geweld en tegen oproepen tot geweld", zegt PVV-Kamerlid Machiel de Graaf.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Burgemeester Venlo gevraagd om in actie te komen voor imam
Aissa Meziani gouvernement
Aissa Meziani opvolger Tegels als statenlid CDA
Theo Bovens: 'niks te zeggen over sluiting van moskee'
PVV stelt referendum over Marokkaanse moskee Tegelen voor
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen