Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgerbelangen Kerkrade gaat voor jonge fractievoorzitter

Geplaatst opdinsdag 15 mei 2018 - 11:20

De fractie van Burgerbelangen in de gemeenteraad van Kerkrade krijgt een jonge fractievoorzitter.

De pas 24-jarige Alexander Geers is door de fractie unaniem gekozen als haar voorman voor de komende vier jaar.

Hoogste aantal
Geers kwam in 2014 voor het eerst in de gemeenteraad. Bij de verkiezingen van 21 maart werd hij ruim met voorkeurstemmen herkozen. De jonge Kerkradenaar stond vierde op de kandidatenlijst en behaalde 277 stemmen. Dat was het hoogste aantal van alle zittende raadsleden van Burgerbelangen. Alleen de wethouders Tim Weijers en Jo Schlangen haalden meer stemmen binnen. Weijers was lijsttrekker, Schlangen stond tweede op de lijst.

Politiek talent
Weijers noemt Alexander Geers 'een politiek talent met enorme gedrevenheid en ambities die ten goede zullen komen van onze partij en de inwoners'. De voorganger van Geers als fractievoorzitter - Winand Heijltjes - gaat als 'nestor' voor zijn college-raadsleden fungeren, zo laat Burgerbelangen weten.

Burgerbelangen is met 10 van de 29 zetels verreweg de grootste partij in Kerkrade. Ze levert ook drie van de zes wethouders.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen