Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeestersvoorzitter: scenario lockdown in de maak

Geplaatst opvrijdag 20 maart 2020 - 18:01

Alle 355 burgemeesters zijn bezig met de voorbereidingen van een scenario waarin we een lockdown ingaan. Dat zei voorzitter Liesbeth Spies van het Genootschap van Burgemeesters vrijdagmiddag in radioprogramma De Nieuws BV.

Volgens haar zijn ingrijpender maatregelen mogelijk nodig "als de capaciteit van de zorg nog intensiever benut moet gaan worden".

Stilleggen openbare leven
Volgens Spies is een van de scenario's het nog verder stilleggen van het openbare leven. "Een ander scenario is ook: wat als na 6 april deze situatie toch nog langer voortduurt? Dus er wordt achter de schermen door heel veel mensen heel hard gewerkt en nagedacht om allerlei als-dan-situaties in beeld te brengen, waarvan we natuurlijk hopen dat die allemaal niet nodig hoeven te zijn. Maar waar we wel rekening mee moeten houden."

Beroep
Spies zegt dat burgemeesters een groot beroep doen op hun inwoners "om zich zo goed mogelijk te houden aan de voorschriften die er zijn". Volgens haar levert Nederland een "fantastische prestatie" en "houdt iedereen zich keurig aan de adviezen die het RIVM en de GGD geven".

Veiligheidsregio's
Ze wijst er wel op dat er op dit moment in alle veiligheidsregio's een noodverordening geldt die bepaalt dat er nergens meer dan 100 mensen tegelijk mogen zijn. En dat burgemeesters handhaven als dat niet nageleefd wordt.

Spies hoopt dat Nederlanders adviezen en regels blijven naleven. "Want de kans is groot dat we het met elkaar echt nog een tijd moeten volhouden."

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen