Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeesters willen tot september verbod op evenementen

Geplaatst opvrijdag 17 april 2020 - 15:37

Alle evenementen van deze zomer, waaronder Pinkpop en Bospop, moeten worden afgelast.

Daar dringen verschillende burgemeesters van grote steden op aan bij het kabinet.

Beslissing
Minister Ferd Grapperhaus (Justitie) benadrukte vrijdag na de ministerraad dat een eventuele beslissing over het huidige verbod volgende week wordt genomen. Voor zogenoemde vergunningsplichtige evenementen geldt momenteel een verbod tot 1 juni.

Duidelijkheid
Het advies is aan de orde geweest in het overleg tussen de veiligheidsregio's en het kabinet. De burgemeesters vinden dat het kabinet een verbod zou moeten instellen tot 1 september of 1 oktober. Voor festivals is het belangrijk om duidelijkheid te hebben, bijvoorbeeld om artiesten te kunnen afzeggen en verzekeringen te kunnen aanspreken. Organisator Mojo Concerts vroeg eerder al om duidelijkheid aan het kabinet.

Lees ook: Mojo wil snel duidelijkheid over doorgaan festivals

Onduidelijkheid
Burgemeester Raymond Vlecken van Landgraaf bevestigt dat hij heeft aangedrongen op duidelijkheid vanuit het kabinet. "Liever vandaag dan gisteren", zegt de burgemeester in wiens gemeente jaarlijks Pinkpop plaatstvindt. "Deze voortdurende onduidelijkheid kost tijd en energie en daar is niemand mee geholpen."

Bospop
De organisatie van Bospop in Weert gaat er al vanuit dat de 40ste editie in de zomer niet door zal gaan. "Nu de 'anderhalvemetersamenleving' steeds uitdrukkelijker in beeld komt, verwacht ik dat de regering een streep gaat zetten door grootschalige muziekfestivals", zo deelde festivaldirecteur Peter Verkennis eerder zijn voorgevoel.

Lees ook: Bospop verwacht dat jubileumeditie niet doorgaat

Knoop
Weerter loco-burgemeester Geert Gabriëls vindt, net als Vlecken, dat het kabinet snel duidelijkheid moet verschaffen over de festivalzomer. "Dat hoop ik vooral voor de organisatoren van Bospop, zodat zij weten waar ze aan toe zijn", licht hij toe. Gabriëls hoopt en verwacht dat de regering komende week een knoop doorhakt over de festivalzomer.

KNVB
De KNVB zou zich, als het aan de burgemeesters ligt, moeten richten op het nieuwe seizoen.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen