Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeesters willen samen armoede aanpakken

Geplaatst opvrijdag 13 mei 2022 - 19:50

"Ik kan en wil mijn ogen niet sluiten voor mensen die buiten hun schuld te weinig delen in de welvaart in ons land." Dat zei burgemeester Roel Wever van Heerlen vrijdag tijdens de Brede Welvaart Conferentie in zijn stad.

In de Brightlands Smart Services Campus gingen de burgemeesters van Heerlen, Amsterdam, Sluis en Eemsdelta onder leiding van voormalig PvdA-leider Lodewijk Asscher met elkaar in gesprek over kansengelijkheid tussen regio's en binnen stedelijke gebieden. Ze zoeken samen met professionals antwoorden op de vraag hoe de huidige groeiende ongelijkheid verminderd kan worden en hoe hierin op regionaal en lokaal niveau het verschil gemaakt kan worden.

Video: L1

Schulden
"Je kiest niet waar je geboren wordt. De stress die het met zich meebrengt als je opgroeit in een gezin waar maar één ouder is en diegene last heeft van schulden en de eindjes aan elkaar moet knopen. Waarbij de energierekening een nieuw angstmoment met zich meebrengt. Mijn missie, hoop en wens is dat ze dat gaan veranderen", aldus Asscher. Hij werd bijna een jaar geleden aangewezen als kartrekker om in Heerlen-Noord burgers te gaan helpen.

Maatregelen
Volgens burgemeester Femke Halsema van Amsterdam lijken de steden in een aantal opzichten veel op elkaar. "Bijvoorbeeld in de problemen die we hebben op het gebied van achterstand en armoede. Maar er zijn ook hele grote verschillen en we moeten heel precies zijn in de analyse van de problemen."

Video: L1

De burgemeesters gaan bekijken welke maatregelen er regionaal en lokaal nodig zijn. "Als we door aandacht te vragen en krijgen voor brede welvaart dit een halt toe kunnen roepen, profiteert de hele maatschappij hiervan. Door als steden samen op te trekken kunnen we het debat in Den Haag nog meer bepalen", aldus Wever.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen