Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeesters vormen levende kerststal

Geplaatst opwoensdag 3 december 2014 - 11:08

Tien burgemeesters uit Nederland en Duitsland vormen zaterdag samen een levende kerststal. Onder hen de burgemeesters van Mook en Middelaar en Gennep.

Daarmee openen de burgemeesters het Feest van Licht, dat de hele maand in museum Oriëntalis in Heilig Landstichting bij Nijmegen plaatsvindt.

Feest van Licht
Voor het Feest van Licht is een speciale kerstfilm gemaakt waarin SP-voorman Emile Roemer een rol speelt. Ook is er een talkshow waaraan onder anderen NOS-presentator Rob Trip, PvdA-politicus Ahmed Marcouch en priester Antoine Bodar meedoen.

Lampenfabrikant Philips zorgt voor vele duizenden lichtjes en lichtkunstwerken in het monumentale park. In het Egyptisch huis staat de grootste kerstknikkerbaan ter wereld en er is een tentoonstelling van kerststallen uit de hele wereld.

Mook en Middelaar en Gennep
De burgemeesters van Kranenburg en Kleef in Duitsland en Groesbeek, Beuningen, Druten, Mook en Middelaar, Mill, Gennep, Boxmeer en Nijmegen staan in de kerststal.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Burgemeester sluit pand na vondst hennepkwekerij
Raad positief over herbenoeming burgemeester Gradisen
Noord-Limburg biedt verzekering chronisch zieken
'Samen zorgen voor meer toeristen in Noord-Limburg'
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen