Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeesters vormen levende kerststal

Geplaatst opwoensdag 3 december 2014 - 11:08

Tien burgemeesters uit Nederland en Duitsland vormen zaterdag samen een levende kerststal. Onder hen de burgemeesters van Mook en Middelaar en Gennep.

Daarmee openen de burgemeesters het Feest van Licht, dat de hele maand in museum Oriëntalis in Heilig Landstichting bij Nijmegen plaatsvindt.

Feest van Licht
Voor het Feest van Licht is een speciale kerstfilm gemaakt waarin SP-voorman Emile Roemer een rol speelt. Ook is er een talkshow waaraan onder anderen NOS-presentator Rob Trip, PvdA-politicus Ahmed Marcouch en priester Antoine Bodar meedoen.

Lampenfabrikant Philips zorgt voor vele duizenden lichtjes en lichtkunstwerken in het monumentale park. In het Egyptisch huis staat de grootste kerstknikkerbaan ter wereld en er is een tentoonstelling van kerststallen uit de hele wereld.

Mook en Middelaar en Gennep
De burgemeesters van Kranenburg en Kleef in Duitsland en Groesbeek, Beuningen, Druten, Mook en Middelaar, Mill, Gennep, Boxmeer en Nijmegen staan in de kerststal.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Raad positief over herbenoeming burgemeester Gradisen
Burgemeester sluit pand na vondst hennepkwekerij
Noord-Limburg biedt verzekering chronisch zieken
'Samen zorgen voor meer toeristen in Noord-Limburg'
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen