Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeesters voeren actie tegen grenssluiting

Geplaatst opzondag 10 mei 2020 - 11:42

De burgemeesters van Echt-Susteren en Maaseik willen een einde aan de grenssluiting tussen hun gemeenten.

Om die boodschap duidelijk te maken hebben ze zondagochtend samen vlaggen gehesen bij het monument op de Maasbrug tussen Roosteren en Maaseik.

Initiatief
De burgemeester van Maaseik, Johan Tollenaere, heeft het initiatief genomen voor de actie. Burgervader Jos Hessels van Echt-Susteren steunt zijn oproep.

Juiste doe
"Ik denk dat ik het juiste doe, en ik vraag ook aan de minister om de wet die hij zelf gemaakt heeft en zelf ondertekend heeft vrijdag om die ook toe te passen. Want in zijn wet staat familiebezoek, ook over de grens, bij de noodzakelijke verplaatsingen", vertelt burgemeester Tollenaere van Maaseik.

Lees ook: Belgische gouverneur teruggefloten over grensbezoek

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen