Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeesters voeren actie tegen grenssluiting

Geplaatst opzondag 10 mei 2020 - 11:42

De burgemeesters van Echt-Susteren en Maaseik willen een einde aan de grenssluiting tussen hun gemeenten.

Om die boodschap duidelijk te maken hebben ze zondagochtend samen vlaggen gehesen bij het monument op de Maasbrug tussen Roosteren en Maaseik.

Initiatief
De burgemeester van Maaseik, Johan Tollenaere, heeft het initiatief genomen voor de actie. Burgervader Jos Hessels van Echt-Susteren steunt zijn oproep.

Juiste doe
"Ik denk dat ik het juiste doe, en ik vraag ook aan de minister om de wet die hij zelf gemaakt heeft en zelf ondertekend heeft vrijdag om die ook toe te passen. Want in zijn wet staat familiebezoek, ook over de grens, bij de noodzakelijke verplaatsingen", vertelt burgemeester Tollenaere van Maaseik.

Lees ook: Belgische gouverneur teruggefloten over grensbezoek

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen