Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeesters nemen nieuwe coronacijfers onder de loep

Geplaatst opmaandag 5 oktober 2020 - 6:38

De 25 burgemeesters die samen het Veiligheidsberaad vormen, komen maandagavond weer bijeen. Op de agenda staan onder meer de mondkapjes en de effecten ervan.

Het verplichten van mondbescherming leverde een week geleden flinke discussie op onder de burgemeesters. Minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid) schuift bij de vergadering aan.

Telefoon ontploft
Voorzitter Annemarie Penn-te Strake, van Veiligheidsregio Zuid-Limburg, zei zondag tegen L1 dat de invoering van de nieuwe coronamaatregelen vorige week tot chaos heeft geleid. "Als je weet wat wij bestuurlijk allemaal moeten regelen om dat in goede banen te leiden, het is heel rommelig gegaan", zei Penn. "Het is chaos geworden deze week. Bij ons is de telefoon ontploft."

Actuele cijfers
Hubert Bruls, voorzitter van het beraad, is voor het eerst afwezig. Hij neemt drie weken vakantie. Burgemeester Henri Lenferink van Leiden neemt de taken tijdens zijn afwezigheid waar.

De burgemeesters van de veiligheidsregio's bespreken ook de actuele coronacijfers en de strengere maatregelen die onlangs zijn ingegaan. Zij maken zich zorgen over het toenemend aantal besmettingen en vooral de gevolgen hiervan voor de zorg. Het aantal coronapatiënten dat moet worden opgenomen in ziekenhuizen, groeit eveneens.

Sinds het uitbreken van het coronavirus komt het beraad met grote regelmaat samen. Nu de cijfers snel oplopen, is dat weer wekelijks.

Lees ook: Penn: 'Chaos bij invoering nieuwe coronamaatregelen'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen